Hirdetés

Idén a bicsérdi és a kistapolcai horgásztó száradt ki – és sajnos nem csak a megyénkben, az országban több helyen is történtek hasonló környezeti katasztrófák. Ezzel egyértelműen láthatóvá váltak a klímaváltozás következményei – írja a 7300.hu.

Kiszáradt a bicsérdi horgásztavat tápláló vízfolyás, emiatt már két éve nem érkezett utánpótlás a tóba, de a megyében több másik tavacska is hasonló sorsa juthat vagy juthatott a lap szerint.

A szomorú jelenséggel kapcsolatban felkeresték a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetségét, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot, és a Baranya Megyei Kormányhivatalt is, hogy megtudják a pontos számokat.

Kiderült, hogy a horgászegyesület a bicsérdi mellett még egy tó kiszáradásáról tud a megyében, Kistapolcán. Ott is tragikus látvány fogadta a horgászokat júniusban. De több más tó is veszélybe kerülhet.

A vízügyi igazgatóságtól pedig azt a választ kapták: a megye délkeleti részén jelentősebb csapadékhiány van, illetve a téli csapadék összeg mindenütt elmaradt a sokéves átlagtól, ezért van kiszáradás.

Az esetről Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő is megemlékezett közösségi oldalán, mint írta, a klímaváltozás, vízhiány, szélsőséges időjárási jelenségek okozhatták a kistapolcai tó kiszáradását.

Hirdetés