26 C
Pécs
szombat, július 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálGazdaságTv-torony: jöhetnek az újabb munkálatok

Tv-torony: jöhetnek az újabb munkálatok

A díszkivilágítással megkezdődtek, de nem állnak meg a munkálatok a Misina-tetőnél. A turisták és a helyiek által is kedvelt kirándulóhelyen ugyanis tavasszal megtörténik az első kapavágás. 

Az elmúlt napokban igencsak felkavarta a közvéleményt a pécsi tv-torony díszkivilágítása. Rengetegen örültek, de sokan azt kifogásolták, hogy Magyarország legmagasabb épületének kivilágítása csak egy szép illúzió, hiszen a Misina-tető környezetére is ráférne egy alapos felújítás.

Újra élmény lesz felmenni a Misina-tetőre

Tavasszal ejtik az első kapavágást

Ahogy azt korábban megírtuk, a tervek elkészültek a tv-torony körüli terület fejlesztésére is.

– A pályázat már a megvalósítási fázisban van. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben kiírják a fejlesztésre irányuló közbeszerzési eljárást is – mondta Páva Zsolt, Pécs polgármestere. Eredményes közbeszerzés esetén pedig télre válik ismertté a kivitelező cég neve, és ahogyan az időjárás engedi, tavasszal megkezdik a munkákat.

A tv-torony kilátó részét is felújítják

Megérkezett a pénz is a fejlesztésre

A polgármester hozzátette: a támogatási szerződést megkötötte Pécs, s a teljes támogatási összeget lehívta, megkapta a város. Ez azt jelenti, hogy egy elkülönített alszámlán a teljes beruházási összeg már most is rendelkezésre áll.

Pontosan mi fog változni?

A város a volt Misina étterem épületének a fejlesztésére, a parkoló és a kapcsolódó közterület, játszótér fejlesztésére pályázott és nyert is támogatást, 500 millió forintot.

  • Misina étterem épületének földszintjén az eredeti éttermi funkció mellett információs pontot alakítanak ki;
  • Az étterem emeletén egy kiállítótér és egy kávézó kap helyet;
  • Az épület tetején a téli időszakban korcsolyapálya, a nyári hónapokban pedig minigolf pálya várja majd a vendégeket;
  • A területen felnőtt- és gyermekjátszóteret is kialakítanak;
  • A tv-toronyban sem állnak meg a munkálatok, a kilátó részét felújítja az üzemeltető.

Mikorra készül el?

– A kivitelezést igyekszünk úgy szakaszolni, hogy a nyári időszakra a közterületi munkák elkészüljenek, tehát ez azt jelenti, hogy jövő ilyenkorra már egy teljesen megújult Misina-tető várja a kirándulókat. Az épület felújításával együtt 9 hónap fog a kivitelező rendelkezésére állni – tette hozzá Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő