Hirdetés

A városvezetés a beruházást főként olyan infrastrukturális fejlesztésekkel tervezi támogatni, amelyek nem csupán a vállalatnak és dolgozóinak kedveznek, hanem az Újhegyen élőknek is.

Az árnyékolók és vezérlési rendszerek gyártásával foglalkozó, Európában piacvezető német Warema új üzemcsarnokot épít a már meglévő, Palavölgy utcai gyárépületeikkel szemben. A családi tulajdonú, több mint fél évszázada működő vállalatcsoport hazai leányvállalata (Warema Sun Shading Systems Hungary Kft.) másfél-két évvel ezelőtt kereste meg az önkormányzatot a bővítési igénnyel – tudtuk meg Ruzsa Csaba gazdaságért felelős alpolgármestertől.

Az egyeztetéseken megfogalmazott kérésnek eleget téve az önkormányzat biztosította a céget, hogy segíteni fogják az új üzemcsarnokuk megépítését és működését – mondta az alpolgármester. Ruzsa Csaba kifejtette, hogy a város a beruházást főként olyan infrastrukturális fejlesztésekkel tervezi támogatni, amelyek nem csupán a vállalatnak és dolgozóinak kedveznek, hanem az Újhegyen élőknek is.

A városrész lakosainak kérésére többek között egy új forgalmi csomópontot és egy új járdát terveznek kialakítani az utcában, továbbá kiépítik a közvilágítást és felújítják az ott található buszmegállót is, mindezzel elősegítve a helyiek és a cég munkavállalóinak biztonságos közlekedését. A fejlesztéshez szükséges 300 millió forintos fedezet elkülönítéséről és a közbeszerzés kiírásáról a májusi közgyűlés dönt majd – mondta Ruzsa Csaba.

Hirdetés