23 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaÚj sportcsarnokra pályázik Pécs

Új sportcsarnokra pályázik Pécs

Pécs egyelőre nem szerepel a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokság helyszínei között azért, mert nem rendelkezik korszerű sportcsarnokkal. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. új csarnokra pályázott – a város nem akar kimaradni a viadalból – tudta meg a Pécs TV.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) öt csarnokot – budapestit, veszprémit, szombathelyit, győrit és sopronit –  jelölt meg az eb megtartására, a pécsi Lauber Dezső Városi Sportcsarnokkal azonban korszerűtlensége miatt nem terveztek. Az eb-pályázatot tavaly nyáron nyújtotta be a szövetség, akkor azonban még nem készült el sem a pécsi létesítmény korszerűsítési tervezete, sem pedig egy új sportcsarnok építésének tervdokumentációja.

Pécs azonban nem szeretne kimaradni a kontinensviadalból, ezért a sportcsarnokot működtető Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és a városvezetés lépett.

Vári Attila vezérigazgató szerint az Eb-pályázatban olyan csarnokokat kellett megjelölni helyszínként, amelyek megfelelnek a nemzetközi normának, s már megvalósultak. Az igazgató szerint azonban Pécsnek, amennyiben sikeres lesz a pályázata, a társasági adó sportra szánt keretéből épülhetne új csarnoka 2014-re, ami teljesíti az elvárt követelményeket.

Faragó András, az MKOSZ sajtófőnöke bizakodóan nyilatkozott a Pécs TV-nek. Szerinte ha az új létesítmény meglesz, akkor módot találnak arra, hogy Pécs is a viadal helyszínei közé kerülhessen.

„Azzal mindenki tisztában van, hogy Magyarországon a női kosárlabda egyik fellegvára Pécs, és mindenkinek az az érdeke, hogy itt is rendezzenek Európa-bajnoki meccseket” – hangsúlyozta Faragó.

A felhúzandó objektum lehetséges helyszíneként a város megjelölt három területet. Köztük van a régóta üresen álló Expo Center melletti ingatlan is. A beruházás költsége több milliárd forintra rúg. A pályázatról a közeljövőben döntenek.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő