Újjávarázsolt óvoda várja a pécsi kisgyerekeket

Hirdetés

A rendszerváltás óta nem látott óvoda- és bölcsődefelújítási program zajlik Pécsett, ami egy újabb állomásához érkezett: gyakorlatilag befejeződött a Budai Nagy Antal utcai óvoda és bölcsőde teljes megújítása.

Közösségi oldalán adta hírül Őri László, Pécs alpolgármestere, hogy újabb intézményfelújítási program zárul le: befejeződött a Budai Nagy Antal utcai óvoda és bölcsőde korszerűsítése. Még néhány apró simítás van hátra, hamarosan birtokba vehetik a gyermekek az új intézményt. „Köszönöm a munkatársaimnak az elmúlt 3 éves kitartó munkát, amivel valóra váltottuk, amit elterveztünk” – írta Őri László.

– Az elmúlt évtizedek legnagyobb intézményfelújítása zajlik Pécsett, a mintegy 2,5 milliárdos programban tucatnyi óvoda és mintegy féltucatnyi bölcsőde szépül meg – hangsúlyozta lapunknak Őri László. Pécs alpolgármestere kiemelte, ahogy a kormány számos intézkedéssel segíti a gyermeket nevelő családokat, úgy a pécsi önkormányzat az intézményfelújításokkal támogat, hiszen minden szülő számára fontos, hogy ezekben a létesítményekben a lehető legjobb körülmények között legyenek a gyermekek.

– Kisgyermekes apukaként külön is szívügyemnek tekintem ezt a felújítási programot, amelynek már számos eredménye látható is a város különböző pontjain – vázolta Őri László alpolgármester.

Az óvoda- és bölcsődefelújítási programot ugyanis úgy állította össze az önkormányzat, hogy minden városrészben legyenek megszépült intézmények. Az elmúlt időszakban, ahogy arról már többször beszámoltunk, sorra vehették birtokba a pécsi apróságok a vadonatújjá varázsolt létesítményeket. Lassan már felsorolni is nehéz a megújult intézményeket: a Hajnóczy utcai, a vasasi, a Bornemissza utcai, az Óvoda utcai, a Testvérvárosok terei, a Siklósi úti már megszépült, több helyen az óvoda mellett bölcsőde is várja a piciket.

Korábban egyébként arról is írtunk, hogy mind a szülők, mind az ott dolgozó óvónők nagyon elégedettek voltak a pécsi felújításokkal, amelyek során a szakmai véleményüket is kikérték, hogy valóban gyerekbarát létesítmények jöjjenek létre. Az egyik szülő egyenesen úgy fogalmazott: élt külföldön, látta az ottani körülményeket, így bátran meri állítani, európai színvonalú lett az az óvoda, ahová gyermeke jár.

Fotók: Őri László Facebook-oldala

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét