Tarlós István lesz az állatkerti kistigrisek keresztapja

Tarlós István lesz a Fővárosi Állat- és Növénykertben hat hete született három szibériai kistigris keresztapja. A névadót hétfőn tartják, miután megállapítják a ragadozók nemét – közölte az MTI érdeklődésére az intézmény szakreferense.

Szabon Márta elmondta, a kistigriseknek egyelőre “munkanevet” sem tudtak adni, mert az anyaállat eddig még a gondozókat sem engedte az újszülöttek közelébe, így ők sem tudják, közülük hány nőstény, illetve hím.

Közölte: az intézmény állatorvosai hétfőn tartják az “ivarmeghatározást”, azaz állapítják meg a kistigrisek nemét; Tarlós István ezt követően adhat nevet az állatoknak.

A fővárosi állatkertben 19 éve nem született szibériai tigris. A szibériai tigrist, a Panthera tigris altaicát a legveszélyeztetettebb tigrisalfajként tartják számon.

A Főpolgármesteri Hivatal pénteken, a szokásos heti eseménynaptárában tudatta, hogy Tarlós István főpolgármester hétfőn délután nevet ad a Fővárosi Állat- és Növénykertben született kistigriseknek, és részt vesz első nyilvános bemutatásukon.

Hirdetés