13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletVári Attila mesélt a sikerekről, nehézségekről az időseknek

Vári Attila mesélt a sikerekről, nehézségekről az időseknek

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Vári Attila volt a „Magunk között” című beszélgetéssorozat második vendége. A szépkorúaknak szervezett délután házigazdája Őri László alpolgármester volt, aki az elmúlt évben kezdeményezte a sorozatot.

Telt ház várta a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót a Felsőbalokány utcai nyugdíjasházban, ahol Vári Attila a kezdetekről, nehézségekről és sikereiről, sportolói élményeiről beszélt.

Volt idő a személyes beszélgetésekre is

– Hatéves koromban az édesanyám vitt le az uszodába, ott tanultam meg úszni a Margit-szigeten, a Palatinus strandon, és onnantól kezdve a vízhez kötött az élet – mesélte Vári Attila azoknak a szépkorúaknak, akik ellátogattak a „Magunk között” című beszélgetéssorozat csütörtöki rendezvényére.

Vári Attila szerint fontos, hogy ne csak űzze, hanem beszéljen is a sport fontosságáról

– Sok olyan intézménybe látogatunk el, köztük iskolákba, ahol tudunk beszélni a sport fontosságáról és szerepéről a mindennapokban – mondta Vári Attila. A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó hozzátette: szerinte nagyon jó kezdeményezés az idősek számára létrehozott találkozó.

A beszélgetéssorozatot Őri László, Pécs alpolgármestere kezdeményezte

– Az elmúlt években különböző programokon számos alkalommal találkoztam idős pécsiekkel, azt tapasztaltam, sokan magányosnak érzik magukat, a mindennapokban sokszor a televízió az egyetlen társuk. Ezért döntöttem úgy, hogy elindítom ezt a hiánypótló rendezvénysorozatot – mondta Őri László.

Pécs alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy a csütörtöki rendezvény nem az első a sorban, hiszen korábban Pécs első ejtőernyőse, illetve egy senior triatlonista volt a vendég, most pedig Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökét hívták el.

Őri László hangsúlyozta, negyedévente szeretnének olyan délutánokat tartani, amikor a sport, a közélet és a kultúra jeles pécsi képviselői beszélgethetnek a pécsi idősekkel.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő