Hirdetés

Idén újabb 40 millió forintos keretösszegre nyújthatták be jelentkezéseiket a pécsi civil szervezetek. A 2024-es Pécs Városi Civil Keretre idén összesen 135 pályázat érkezett – közölte az önkormányzat.

Az önkormányzat 2023-ban elindított programjának sikere után idén újabb 40 millió forintos keretösszegre nyújthatták be jelentkezéseiket a pécsi civil szervezetek közösségi programjaik és a kapcsolódó rezsiköltségek finanszírozására – áll az önkormányzat közleményében.

A március 8-i pályázatbeadási határidőig beérkezett 128 pályázat összes igényelt támogatása 80.980.678 forint.

A határidő után, valamint a nem megfelelő formátumban beérkezett pályaművek elutasításra kerülnek. Összesen 16 szervezet igényelt energiaköltség támogatást.

A pályázaton nyertes civil szervezeteket a szakmai bírálóbizottság április 30-ig értesíti – áll a közleményben

– 2023-ban, a civil szervezetek igényeit figyelembe véve, az eredetileg energiatámogatásra elkülönített Civil Keret maradványát megnyitottuk helyi civil szervezetek szakmai programjainak finanszírozására. Nagyon örülök, hogy összesen 84 pályázatot tudtunk így támogatni. A 2024-es keretfelhívás már eleve mindkét cél támogatását lehetővé teszi, és az eddigi arányokból látszik, hogy idén inkább a civil szervezetek szakmai programjaihoz lenne szükség támogatásra. A visszajelzések alapján a pécsi pályázati program továbbra is nagy segítség a helyi civil közösségeknek, mert sajnálatos módon szűkülnek a civil szféra számára kritikus jelentőségű állami pályázati lehetőségek. Ráadásul az önkormányzat az érintettek számára átlátható, világos értékelési szempontok mentén zajló folyamat alapján dönt a támogatásokról. Köszönöm a pályázók befektetett munkáját, melynek köszönhetően az idén is várhatóan hasznos szolgáltatások segítik és színes programok örvendeztetik meg a pécsieket – idézi a közlemény Zag Gábort, Pécs kulturális ügyekért felelős alpolgármesterét.

A közlemény szerint a pályázatok formai ellenőrzése megkezdődött, és hamarosan emailben kapnak értesítést azok a szervezetek, akiknél hiányosság merült fel.

Korábban itt írtunk a témáról:

Hirdetés