21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálVásárcsarnok: már a beköltözés feltételeiről zajlik az egyeztetés

Vásárcsarnok: már a beköltözés feltételeiről zajlik az egyeztetés

Az új vásárcsarnokba költözésre vonatkozó tervek ismertetésével folytatódott az egyeztetési folyamat, amit a pécsi városvezetés a piaci árusok képviselőivel kezdeményezett – közölte az önkormányzat pénteken.

Újra egyeztetett a pécsi városvezetés a vásárcsarnok bérlőinek képviselőivel. A párbeszéd még tavaly ősszel indult, amikor kiderült, hogy a 2019 előtti csúszások miatt időben összeérhet az új vásárcsarnok építése és a régi csarnok felújítása, emiatt pedig felmerült, hogy az árusoknak ideiglenes helyszínre kell költözni – idézi fel az előzményeket az önkormányzat pénteki sajtóközleménye.

A közleményben kiemelik, hogy csütörtöki egyeztetésen szó esett arról, hogy az új vásárcsarnok építkezése eddig gyorsabban halad a vártnál, ha pedig ezt az ütemet tartani tudják, akkor

lehet, hogy nem lesz szükség ideiglenes árusítóhely kialakítására.

Ruzsa Csaba alpolgármester vezette a csütörtöki egyeztetést (a háttérben Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója és Szabó Szilárd, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója)

Az új vásárcsarnokba történő beköltözés feltételeinek megvitatásakor a csütörtöki megbeszélésen közölték, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH) munkatársai – több hónapos munkával – az egyedi szerződések szintjéig kielemezték a jelenlegi bérlők szerződéseit és feltérképezték a jelenlegi helyzetet:

kiderült, hogy a mostani árusok bérleti szerződései nem egységesek, egyes bérleti díjak esetében jelentős díjkülönbség is előfordul.

Ezzel párhuzamosan a PVH szakemberei azt is meghatározták, hogy az új vásárcsarnok milyen kapacitással rendelkezik majd, és pontosan milyen szolgáltatásokat mekkora költség mellett képes majd nyújtani a bérlők számára. Ebben már a bérlők által megfogalmazott és a kivitelező, illetve az üzemeltető által befogadott kéréseket, így például a parkolásra, a fedett külső asztalok kialakítására, vagy bizonyos esetekben a hűtőpultok beépítésére vonatkozó igényeket is figyelembe vették – áll a közleményben.

Az árusok képviselőinek javaslatait a továbbiakban is várják

Az új épület árusítóhelyeire vonatkozó tervek ismertetésekor hangsúlyozták:

az új csarnokban egységes és átlátható bérleti díjak lesznek, és a rezsiköltségek tekintetében nem várható jelentős emelkedés a jelenlegi szinthez képest.

Az önkormányzat közleménye szerint a fentiek alapján a PVH javaslatot tett az új csarnok bérleti konstrukcióira, ezt csütörtökön be is mutatták az árusok képviselőinek, akiktől további javaslatokra számítanak.

Az egyeztetés végén a városvezetés és az árusok képviselői újra leszögezték:

2021 augusztus végéig kell megállapodniuk arról, hogy a régi csarnok bérlői közül ki milyen feltételekkel tud átköltözni az új vásárcsarnokba.

„A pécsi városvezetés komolyan veszi az új vásárcsarnok kialakításának és zökkenőmentes üzembe helyezésének kérdést. Célunk, hogy minden szereplő, így a vásárlók, a bérlők, és az önkormányzat érdekeit figyelembe vegyük, és olyan működési modellt alakítsunk ki, amely mindenki megelégedésére szolgál. Fenti célok elérése érdekében tovább folytatjuk a párbeszédet a vásárcsarnok ügyében” – zárul a közlemény.

Fotógalériánk az egyeztetésről:

A témában korábban megjelent cikkeink:

https://www.pecsma.hu/top/uj-vasarcsarnok-tul-a-25-szazalekos-keszultsegen-mar-epulnek-a-boltivek/?highlight=v%C3%A1s%C3%A1rcsarnok

https://www.pecsma.hu/top/zajlik-az-egyeztetes-varhatoan-egy-ev-mulva-kell-kikoltozniuk-a-berloknek-a-regi-vasarcsarnokbol/?highlight=v%C3%A1s%C3%A1rcsarnok

https://www.pecsma.hu/top/ruzsa-csaba-a-vasarcsarnokrol-olyan-megoldast-keresunk-ami-mindenkinek-megfelel/?highlight=v%C3%A1s%C3%A1rcsarnok

https://www.pecsma.hu/top/megkezdodott-a-parbeszed-a-varosvezetes-es-vasarcsarnok-berloi-kozott/?highlight=v%C3%A1s%C3%A1rcsarnok

https://www.pecsma.hu/top/ruzsa-150-uj-munkahelyet-teremthet-a-regi-vasarcsarnok-a-felujitas-utan/?highlight=v%C3%A1s%C3%A1rcsarnok

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő