20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapSportLabdaVb-döntőbe lőtte a válogatottat a pécsi Gaszt Roland

Vb-döntőbe lőtte a válogatottat a pécsi Gaszt Roland

A magyar U18-as vízilabda-válogatott ma este 10-7-re legyőzte Spanyolországot a négy között, ezzel világbajnoki döntőbe jutott. A meccs legjobbja a négy gólt szerző pécsi Gaszt Roland lett.

Lassan nem nagyon lehet majd jelzőket találni Gaszt Roland teljesítményére! A PSN Zrt. Sportiskola fiatal vízilabdázója csapatkapitányként utazhatott ki a belgrádi U18-as világbajnokságra, ahol meccsről-meccsre az egyik legbiztosabb pontja volt a nemzeti csapatnak. A negyeddöntőben ő lett a meccs embere, csütörtökön este pedig, kis túlzással egymaga intézte el a spanyol válogatottat az elődöntőben.

A magyar fiatalok úgy nyertek 10-7-re, hogy Gaszt 4 gólig jutott, ezzel az egész mezőny legjobbja lett újfent.

Az U18-as válogatott másodedzője, a PSN Zrt. Utánpótlás Vízilabda Szakosztályának szakmai igazgatója, Lukács Gergely érthető módon nagyon elégedetten értékelt a hatalmas siker után.

– Szívből gratulálok a srácoknak, hatalmas szívvel játszottak és újra megmutatták milyen nagyszerű és összetartó csapatunk van – mondta az elődöntős sikert követően Lukács. – Itt azonban nem szeretnénk megállni! Az aranyéremért indulunk harcba holnap! Ezúton szeretnék sok erőt és kitartást kívánni minden tűzoltónak és önkéntesnek, aki a mecseki tűzoltásban részt vesz! Hajrá magyarok!

A magyar csapat, Gaszt Rolanddal a soraiban pénteken a házigazda Szerbia ellen játszik a világbajnoki aranyért.

Magyarország–Spanyolország 10-7 (1-0, 1-1, 5-2, 3-4)
Magyar gólszerzők: Gaszt 4, Szalai 1, Nagy 1, Bede 1, Szécsi 1, Ionescu 1, Varga V. 1.

Fotó: mvlsz.hu

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő