8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaVéget ér a mese

Véget ér a mese

Április 29-én végéhez ér a Pécsi Tudományegyetem nagy sikerű Meseszép… kampánya, a záró rendezvény délután három órakor kezdődik a Tudásközpont mesebirodalmában. Az esemény végén több száz kisiskolás együtt táncolja el azt a mesetáncot, melyet a kampányállomásokon tanultak szüleikkel együtt.

A Pécsi Tudományegyetem 2013 szeptemberében indította Meseszép… elnevezésű jótékonysági kampányát, mely azzal a céllal született, hogy közelebb hozza a családokat és pozitívan befolyásolja a felnövekvő nemzedék lelki fejlődését a mesék csodálatos világának segítségével.

A kampány április 29-én egy nagyszabású rendezvény keretein belül ér véget, mely a Tudásközpont negyedik emeletén lévő Csorba Győző Könyvtár mesebirodalmában kezdődik. Ezt követően az udvaron több száz kisgyermek előadja a mesés táncot, amit az elmúlt nyolc hónap során meglátogatott állomásokon tanultak szüleikkel együtt.

Meseszep_stab

Szeptember óta a „Csak egy könyv, mert a mese szép!” akció során több ezer mesekönyv gyűlt össze, melyeket az iskolák és óvodák képviselő vehetnek át az eseményen.

[box title=”Népszerű volt a kampány”]Az egyetem kampánya népszerű volt a közvélemény körében, a média képviselői is kiemelt figyelemmel kezelték a rendezvénysorozatot, a rendszeres tájékoztatásoknak köszönhetően tömegekhez jutott el a Meseszép… üzenete. Így az eredetileg lokálisra tervezett program országos szintűre növekedett, melynek következtében a nyolc hónap alatt több szervezet, magánszemély és cég is csatlakozott a programhoz, és médiumok, kulturális intézmények, hipermarketek is hasonló kezdeményezésekbe fogtak.[/box]

A szervezők bíznak abban, hogy a Meseszép… varázslat a kampány után is tovább él a gyermekek lelkében és mindazoknak a szívében, akikhez eljutott az üzenete. Az program egyébként számos felkérést kapott, így a következő időszakban az ország több pontjára is ellátogat a műsor és a táncest egyaránt.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő