20 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapPécs AktuálVirágos kaput kapott Kertváros

Virágos kaput kapott Kertváros

A „Virágos Kertváros” programnak köszönhetően a városrész nem csupán színes növényekkel gyarapodott, hanem megkapta első, szimbolikus kapuját is, melyet nem meglepő módon virágokból alakítottak ki a Biokom munkatársai.

„Egy kis érdekesség készülődik Kertváros határában…” – ezzel a szöveggel osztott meg pár képet Facebook-oldalán Csizi Péter országgyűlési képviselő. A képeken látható virágokkal megtöltött fémbetűk a következő szót adják ki: KERTVÁROS.

Csizi Péter a Facebookon mutatta meg először a szimbolikus kaput
Csizi Péter a Facebookon mutatta meg először a szimbolikus kaput

A Siklósi út és a Táncsics Mihály utca elágazásában található nagy felirat pedig nem hiába van ott, ahol – mondta Csizi –, hiszen ez a kis zöld háromszög az, ahol Kertváros elkezdődik, ez Kertváros kapuja, melyet a virágtartóként is funkcionáló fém betűk már büszkén jeleznek is.

Készül a felirat
Készül a felirat

Csizi Péter kifejtette, hogy a kapu ötlete akkor jött, mikor az itt összefutó utak által kialakított zöld „szigeten” álló elhanyagolt emlékkereszt renoválásába fogtak. Ekkor tűnt fel ugyanis a képviselőnek és Nagy Ervinnek, a város főkertészének, hogy erre a kis területre is jó lenne virágokat ültetni – csak valahogy másként, máshogy, érdekesen és beszédesen, hiszen mégiscsak a városrész határáról, „bejáratáról” van szó. Így született meg Kertváros új kapuja, mellyel a kertvárosiakat és a Kertvárosba látogatókat is egyaránt méltó módon tudják már fogadni a városrészben.

A kereszt is megszépül
A kereszt is megszépül a kis téren

A feliratot kiadó betűkbe a városban több helyen is fellelhető virágokat és növényeket ültettek, melyek 3-4 héten belül teljesen benövik a betűformákat, és így Kertváros nevét a hozzá illő módon virágok fogják kialakítani.

Nemsokára virágba borul
Nemsokára virágba borul

Az új, rendhagyó kezdeményezés is része a „Virágos Kertváros” programnak – mondta Csizi –, melynek fő célja, hogy a legsűrűbben lakott városrészben minél több virágos terület szülessen. A programnak köszönhetően tavaly meg is háromszorozódott az itt elhelyezett növények, cserjék száma. Ezen pedig csak tovább javított az a nemrég Kertvárosban beállított Guinness-rekord, melynek során fél órán belül több mint 1500-an ültettek el 16 ezer virágpalántát.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő