5 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaZseniális húzása volt a Brexit kapcsán a pécsi kötődésű londoni buszsofőrnek

Zseniális húzása volt a Brexit kapcsán a pécsi kötődésű londoni buszsofőrnek

Az Egyesült Királyság több éves előkészítést és vitát követően, közép-európai idő szerint január 31-én éjfélkor kilépett az Európai Unióból. A nagy lépést egy korábban Pécsett tanult és dolgozott, jelenleg Londonban buszsofőrként tevékenykedő férfi nem mindennapi módon „ünnepelte meg”, amiről Facebook-bejegyzésben is megemlékezett. 

„Kedves utasaink, most van a Brexit. tekintettel arra, hogy cégünk francia, a sofőr magyar, a busz svéd, nem beszélve a motorról, ami német, itt és most az angolok kiszállhatnak”

– mondta be a buszt félreállítva, az ajtókat kinyitva a sofőr. A járaton a bejegyzés szerint síri csend támadt, senki sem szállt le a buszról.

Hali Zsolt 2012 óta dolgozik Londonban: akkor az olimpiára ment ki takarítónak, majd végigjárva a ranglétrát, néhány hét alatt mosodai vezető pozícióba került. Mivel szerződést ajánlottak neki a paralimpiára is, maradt. Kisebb hazai kitérő után recepciósként is dolgozott, majd jelentkezett buszvezetőnek a londoni közlekedési vállalathoz, ahol jelenleg is alkalmazzák.

Megkérdeztük arról is, mit vár a Brexittől hosszú távon.

– Semmi jót, drágábbak lesznek a minőségi európai áruk itt Angliában, és az angol font veszít az értékéből, bár jó eséllyel a forint még ennél is többet sajnos – válaszolta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő