10 baranyai kistelepülés 200 kisdiákja találkozhat egyetemista mentorával

Hirdetés

Február első hétvégéjén kerül sor a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központ szervezésében a Tanítsunk Magyarországért mentorprogram téli táborára. A táborba 10 Baranya megyei kistelepülésről érkeznek kisdiákok, hogy egyetemista mentoraikkal eltöltsenek egy vidám, élményekkel teli közös napot.

A Tanítsunk Magyarországért program keretében a kistelepülésen élő kisdiákokat egyetemista mentorok nagytestvérként segítik abban, hogy sokféle lehetőséggel ismerkedhessenek meg, legyen az látogatás középfokú oktatási intézményekbe, karrierlehetőségekkel való ismerkedés, vagy épp a környezetük kulturális hagyatékainak feltérképezése.

A táborban február első hétvégéjén 200 kisdiák találkozik 50 egyetemista mentorával, ahová meghívást kaptak az új mentorok, akik az egyetemen az őszi félévben sikeresen elvégezték a mentorálásra felkészítő kurzust. De meghívást kaptak azok az egyetemisták is, akik a korábbi felkészítésük után már az előző félévben is mentoráltak.

A tábor 3 napos és játékos feladatokkal alapozza meg a közös munkát.

Az első napon az új mentorok tréningekkel készülnek fel, a második napon érkeznek meg a kisdiákok, akik izgalmas programokban vesznek részt közösen a mentoraikkal, és megismerkednek az új mentorokkal is. A tábor utolsó napján az új mentorok a megszerzett tapasztalatokat beszélik át az oktatókkal.

Ez Pécsett a második Tanítsunk Magyarországért tábor, a programban kezdetek óta részt vesz a PTE és Baranya megye 8 iskolája. A PTE-n egyébként az aktív mentorálás már 2019 őszén megkezdődött 27 mentor munkájával. A mostani tábor a részt vevő iskolák és a 2020 tavaszán bekapcsolódó további két iskola egyetemista mentorainak a munkáját segíti.


A Tanítsunk Magyarországért Program 2018 decemberében azzal a céllal indult el, hogy a munka- és továbbtanulási lehetőségektől távoli településeken élő fiataloknak tizennégy éves korukban ne jelentsen nehézséget az iskolaváltás, az azzal járó rendszeres utazás és a beilleszkedés.

Nemrég mi is írtunk a remek programról, melyet ide kattintva olvashatsz el.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét