35 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapPécs Aktuál100 buszváró újulhat meg Pécs legforgalmasabb helyein

100 buszváró újulhat meg Pécs legforgalmasabb helyein

Ha október 17-én a közgyűlés elfogadja ez erről szóló előterjesztést, a hónap végén megkötheti azt a szerződést a pécsi önkormányzat, mely alapján a város legfrekventáltabb helyszínein megújulhatnak az idők során elnyűtt buszvárók. További jó hír, hogy ott sem kell majd tovább ázniuk az utasoknak, ahol eddig ki voltak téve az időjárás viszontagságainak.

Ruzsa Csaba alpolgármester foglalta össze lapunknak a legfrissebb információkat, melyeket arról a pécsi önkormányzat által összeállított tenderről tudni érdemes, aminek hála a fejlesztések megtörténnek majd. Eszerint az előkészítő munka nagyjából egy éve zajlik, nemsokára pedig aláírhatják a szerződést, ami az alvállalkozó számára novembertől lehetővé teszi a korszerűsítés megkezdését.

Ha sikerül tartani az előzetesen meghatározott határidőket, akár jövő tavaszra megújulhat a 100 kijelölt buszváró.

– Akadnak helyszínek, ahol van megálló, de nincs buszváró. Itt értelemszerűen nem cseréről, hanem a tető kialakításáról beszélünk. A közösségi közlekedés szempontjából leginkább használt csomópontok kerültek fókuszba, de a tendertől függetlenül a Biokommal is egyeztetünk, az ő feladatuk lesz további 50 buszváró fejlesztése. Három szempontból fontos számunkra ez a projekt: a zöldmegoldások miatt, a digitalizáció, valamint a városkép okán. Bízunk benne, hogy a modern kinézetű, tiszta és fedett váróknak hála többen veszik majd igénybe a tömegközlekedést Pécsen – mondta el Ruzsa Csaba.

Kiemelt képünkön egy korábban kialakított buszváró.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő