Hirdetés

A július várhatóan fülledt és forró hónap lesz, de a programkínálat is igencsak tüzes lesz, jobbnál jobb események közül válogathatunk a nyár közepén, ha kimozdulnánk a négy fal közül. 

Nézz meg egy előadást szabadtéren, majd fröccsözz a Káptalan Kertben!

Június végén elstartolt az idei Pécsi Nyári Színház. A Pécsi Balett által működtetett hagyományos nyári teátrum előadásaiban olyan nagyszerű hazai sztárszínészeket láthatunk majd, mint például Gesztesi Károly, Beleznay Endre és Ullmann Mónika. A Káptalan Kertben azonban nem csak színházi előadások lesznek, beülhetünk egy koncertre, filmre, vagy egy fröccsre, az egész nyáron nyitva tartó kertpresszóba.

Tegyél jót, adj vért, és zsebeld be az ajándékot!

A Pécsi Regionális Vérellátó Központ minden héten megörvendezteti a jótékony pécsieket, ugyanis a vérért cserébe rendre hasznos ajándékokat lehet bezsebelni. A július 4-i véradási akción fürdőbelépőt, törölközőt, naptejet és natúr szappant vihetünk haza, ha adunk vért. A csütörtöki napon egészen reggel 8 órától délután 6 óráig várják a véradókat.

Próbáld ki Pécs első elektromos közbringáját

Június végén elindult a várva várt PécsiKe, a város első elektromos közösségi kerékpármegosztó rendszere. A környezetkímélő, kényelmes bringákkal akár 40 kilométert is megtehetünk egy töltéssel, az elektromos rásegítésű bicajokkal pedig a legmeredekebb pécsi utakon is könnyedén feltekerhetünk. A városban egyébként hét dokkolóállomást találhatnak a rendszer iránt érdeklődő, bicajozni szerető pécsiek, melyekben 10-10 bicikli töltődhet egyszerre.

Fuss a legbulisabb maratonon, a nyár legrózsaszínűbb fesztiválján!

A Villányi Rozé Fesztivál keretében, július 13-án rendezik meg a hivatalos negyed- és félmaraton futóversenyt a villányi szőlőhegyen. Akit inkább a buli vonz, annak a rózsaszín futóversenyt ajánljuk, ahol igazi karneváli hangulatban, rózsaszín jelmezben kell teljesíteni a 3 kilométeres távot. A futás során fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, a verseny után pedig az indulók legötletesebb jelmezeit és kiegészítőt díjazzák.

Kövesd a nyomokat, és találd meg az animágust az állatkertben!

A Pécsi Pagony és a Pécsi Állatkert közös projektjének köszönhetően a pécsi kisiskolásoknak feledhetetlen nyomozóélményben lehet részük. A Mágus Nyomában című kalandfüzet segítségével a kicsik izgalmas feladatokat végrehajtva, különböző játékállomásokon végighaladva juthatnak el a zooban elrejtőzött animágushoz, hogy végre leleplezzék és megakadályozzák, hogy további csínytevéseket kövessen el.

Tankolj fel pécsi márkák menő termékeiből!

Valamilyen oknál fogva Pécs számtalan ötletes márka szülővárosa. Évről évre egyre több brand bukkan fel, amiket érdemes ismerni, és megismerni, hiszen valamennyi hosszú és sikeres jövő előtt áll. Körbenéztünk a piacon, és összegyűjtöttük azokat a márkákat, amikben megvan az a bizonyos plusz. Ide kattintva csemegézhetsz a legjobbak közül.

Tanulj meg pizzát, steaket és házi pesztót készíteni!

Lánczos Sándor pécsi séf Indóház téren nyílt gasztrostúdiójában olyan sütős/főzős fortélyokat is elsajátíthatunk, melyre egyik gasztrovlog sem fog megtanítani. A júliusi tematika alapján megtanulhatnak házi pizzát és pesztót készíteni a konyhaördögök, de lesz foglalkozás a steak szerelmeseinek és a szuvidolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalóknak is lesz egy külön alkalom a KTCHN gasztrostúdióban.

Ejtőzz Quimbyre, Kiscsillagra és Péterfy Borira az Ördögkatlanon!

Ahogy minden évben, idén is egy hatalmas, közösségi ünnepre csábítja a kultúrára éhes nagyérdeműt Baranya négy faluja: Nagyharsány, Kisharsány, Beremend és Villánykövesd. Ahogy azt már megszokhattuk, a 12. Ördögkatlan Fesztiválon számtalan kiállítás, koncert, és a látogatókat megbolondító színházi előadás vár július 30-a és augusztus 3-a között.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét