Telt házzal nyitott meg a Pécsi Nyári Színház!

Egy fergeteges vígjátékkal, Kern András és Hernádi Judit hatalmas alakításával indult el szerdán az idei Pécsi Nyári Színház, melyet Páva Zsolt polgármester nyitott meg.

hirdetés

Június 19-én este 9 órakor indult útjára az idei Pécsi Nyári Színház. A Káptalan Kert garantáltan be fog népesülni, az egészen augusztus közepéig tartó előadássorozat egyes produkcióira már nem is lehet jegyet kapni. Ez nyilván azért is lehet, mert a Pécsi Balett által működtetett hagyományos pécsi nyári teátrum előadásaiban olyan nagyszerű hazai sztárszínészeket láthatnak a pécsi műkedvelők, mint például Gesztesi Károly, Beleznay Endre, Fésűs Nelly, és Ullmann Mónika.

Telt házas előadással nyitott a nyári színház

Ha már a sztároknál tartunk: a Pécsi Nyári Színház idei első – egyébként telt házas – előadásában, a Valódi hamisítvány című vígjátékban a nézők Hernádi Juditot és Kern Andrást láthatták brillírozni. Stephen Sachs örökbecsű darabja előtt az évek óta sikerrel zajló – idén pedig rekord nézőszámmal kecsegtető – színházi programsorozatot Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Vidákovics Szláven, a Pécsi Nyári Színház művészeti vezetője nyitotta meg.

Vidákovics Szláven és Páva Zsolt nyitotta meg a színházi programsort

– Önök nélkül nem lenne Pécsi Nyári Színház, önök minden évben itt vannak, és telt házzal nézik az előadásainkat, a színészeknek pedig úgy gondolom, hogy ennél több nem kell – mondta a nyitódarabra váró rengeteg pécsinek a színház művészeti vezetője, majd megköszönte a színházat működtető Pécsi Balettnek és a városnak, hogy idén is megrendezhették előadássorozatukat.

Sokan várták Kern Andrást és Hernádi Juditot

Páva Zsolt megnyitóbeszédében felidézte, hogy az 1978-ban indult, összművészeti rendezvénynek megálmodott nyári színház több éves felívelő pályája a ’90-es években némileg „megbicsaklott”, így a kezdeti sikereket akkor nem tudták újra elérni, azonban az utóbbi években – folytatta a városvezető – újra nagy népszerűséggel fut a teátrum, ahol változatos, erős programmal várják a pécsieket a nyári hónapokban.

A nyári színház további programja is remekül hangzik. Az Orlai Produkció szervezésében még két előadás érkezik Pécsre: Benedek Miklós frissen bemutatott rendezése, a Riviéra, Kovács Patríciával a főszerepben, továbbá Woody Allen komédiája, a Férjek és feleségek. Fellép mindemellett Pécsen a L’art pour l’art Társulat Mintha elvágták vol című estjével, a Veres1Színház Vajda Katalin Anconai szerelmesek című művével, valamint Ivancsics Ilona és Színtársai Molnár Ferenc békebeli hangulatú vígjátékával, az Olympiával. Emellett a programban a Boldog születésnapot! avagy Hatan pizsamában, a Kaviár és lencse, a Nicsak, ki lakik itt?! és a Nő a tét! című produkciók is szerepelnek.

A színházi előadások mellett népszerű magyar zenekarok akusztikus koncertjeinek, kertmozinak, nyáresti kerti partiknak és „fröccsligetnek” is helyet ad a Káptalan utca. Az első koncertet a Margaret Island adja június 28-án.

Hirdetés