26 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálEzeket a cikkeinket olvasták a legtöbben 2021-ben

Ezeket a cikkeinket olvasták a legtöbben 2021-ben

Az idei sem volt egy könnyű év, beárnyékolta a lassan már sajnos mindennapjaink részévé váló, valahogy nem igazán csillapodó koronavírus-járvány. 2021 végéhez közeledve, a hagyományokhoz híven, összeállításunkban megmutatjuk, mi ragadta meg leginkább a pécsiek figyelmét 12 hónap alatt. A listában szerepel néhány „kékhír”, tragikus esemény és baleset, de az első pécsi melegfelvonulás is. Ám bizonyára nem lep meg senkit: legolvasottabb cikkeink között bőven akad olyan, amiben a vírussal foglalkoztunk.

10. Halálos baleset Pécsen, két autó karambolozott, magas rangú rendőr az áldozat

A mohácsi rendőrkapitány tragikus haláláról kellett hírt adnunk január 15-én. A rendőr egy közúti balesetben vesztette életét, mely során két személyautó ütközött össze az 57-es főút 43-as kilométerénél, Pécs térségében. Páter Attila 27 éven át szolgálta hazáját.

9. Tragédia Baranyában: frontálisan ütközött két autó az 57-es főúton, ketten meghaltak

A kilencedik helyen is egy balesetről számoltunk be, ami sajnos két ember életét követelte. Az eset során frontálisan karambolozott két személyautó az 57-es főúton, Kozármisleny közelében, a 31. kilométernél.

Fotó: baranya.katasztrofavedelem.hu

8. VIDEÓ: nagy bunyó volt egy pécsi autómosóban

Cikkünk pontosan arról szólt, mint amire a cím utal: a Pécsi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki egy autómosóban kialakult vita során bántalmazott egy autóst. A döbbenetes esetről videó is készült, amit a cikkben mi is közzétettünk.

7. Megint lecsapott a pécsi bankot kirámoló rabló?

A nemzeti ünnep ellenére augusztus 20-án egy teljesen más téma vitte a prímet, olvasóink az aznap megjelent írások közül egy kékhírt nyitottak meg leggyakrabban az évben. Ennek negatív főhőse egy azóta a bűnözők között péndaképpé vált bankrabló, aki valószínűleg már három pécsi pénzintézetet rámolt ki, de még most sem akadtak a nyomára.

6. Ilyen volt a Pécs Pride napja – CSAK KÉPEK

Lapunk munkatársai gyakorlatilag egész nap végigkísérték a több ezer emberből álló békés menetet, amiről természetesen írtunk is több ízben. Olvasóink viszont a Pécs Pride képes beszámolóját szerették leginkább, ezt ide kattintva újra megnézhetjük.

5. Itt a válasz a pécsi szakemberektől: ekkor kaphatja meg az oltást, aki átesett a fertőzésen

Olvasóinkat természetesen nagyon foglalkoztatta a koronavírus-oltás témaköre. Sok volt a bizonytalanság, a tévhit, de szerencsére ilyenkor mindig segítségünkre siettek a neves pécsi szakemberek. Ötödik helyezettünk egy videós anyag összefoglalója, mikor arról írtunk, hogy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) munkatársai, név szerint dr. Alizadeh Hussain, a PTE Hematológiai tanszékének vezetője, dr. Péterfi Zoltán infektológus, a pécsi Koronavírus Ellátó Központ osztályvezetője, és dr. Jakab Ferenc, a Virológiai Nemzeti laboratórium vezetője az oltásokkal kapcsolatos leggyakrabban ismételt kérdésekre válaszolnak.

4. TEK-es akció: negyedmilliárdos drogügylet szervezőjét keresi most a rendőrség

Úgy tűnik, olvasóinkat nagyon érdeklik a Terrorelhárítási Központtal (TEK) kapcsolatos hírek, hiszen a lista 3. és 4. helyén is ezek állnak. Jelesül éppen hogy csak lemaradt a dobogóról az a február 1-ei cikk, melyben arról számoltunk be, hogyan próbáltak meg a rend őrei rajtaütni Grubacs Igor drogbárón, sikertelenül… A férfit egyébként a mai napig sem sikerült elfogni.

Grubacs Igor (A kép forrása: Police.hu)

3. VIDEÓVAL: TEK-esek és rendőrök jelentek meg Kertvárosban, több embert bilincsben vittek el

Január közepi hír, hogy nagyszabású rendőrségi akció történt Kertvárosban, a Maléter Pál út és a Nagy Imre út kereszteződésének környékén. A törvény keze egy helyi férfira és nőre csapott le, miután engedély nélkül tartottak lőfegyvereket a birtokukban.

2. Két héttel babája születése után meghalt egy fiatal baranyai édesanya, férje szerint mulasztás történt

Egy szörnyű tragédia szerepel a lista második helyén. A történet lényege, hogy a szülés előtti napokban a fiatal nő rosszul lett, ezért férje bevitte a kórházba, felmerült nála a terhességi mérgezés gyanúja, ami be is igazolódott. A császármetszéssel világra jött babát életveszélyes állapotban kórházba szállították, a rosszulléttel küszködő édesanyát azonban nem vizsgálták ki, aminek végzetes következményei lettek…

1. Operatív törzs: ez lesz azokkal a regisztráltakkal, akik nem kérik az épp elérhető vakcinát

Mint azt előrebocsátottuk, 2021-ben legtöbbször kattintottabb cikkünk a koronavírurussal foglalkozott. Azon belül is azt fejtegettük a februári írásban, hogy az Operatív Törzs tájékoztatása szerint mire számíthat, aki az éppen elérhető oltóanyagra nemet mond. Azóta persze már rengetegen a harmadik vakcinát is felvették, így jóval több tapasztalat áll rendelkezésre az oltás módjáról, sorrendről, kombinációkról, lehetőségekről.

Fotó: MTI/Varga György

+ még több „leg”

Olvasottak voltak azok a cikkeink is, melyekben a fiatalon elhunyt pécsi énekesnő, Kandech Evelyne, valamint a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese, Bernáth Miklós halálhírét közöltük.

Nagy érdeklődésre tartott számot két balesetről szóló hír is: az egyik egy Makay István úti csattanás, mely azért volt igazán érdekes, mert csupán egy nappal korábban szinte ugyanott történt hasonló eset. A másik egy sajnos szintén a sofőr halálával végződő, tragikus közúti baleset Magyarsarlós környékéről.

Nagyon sokakat érdekelt az is, hogy Pécsre jön az OBI, valamint egy külföldi hír is igen olvasott volt, mi szerint Németországban teljes zárlatot rendeltek el. Azért azt a kedves sztorit is szerették olvasóink, melyben egy holland pár szerepelt, akik a tengerpart helyett egy baranyai faluba költöztek.

Cikkünk december 20-án, Google Analytics és Facebook-adatok alapján készült.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő