5 C
Pécs
szerda, április 17, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletA Biokom „örökbe fogadja” a földlabdás fenyőket

A Biokom „örökbe fogadja” a földlabdás fenyőket

A Biokom igyekszik egy kis kedvet csinálni ahhoz, hogy földlabdás, élő fenyővel díszítsék fel a pécsiek otthonaikat karácsonyra. Aki csak azért nem venne ilyen fát, mert nem tudja hova kiültetni az ünnepek után, az januárban leadhatja a Biokomnak – a csemetéket a városi cég tavasszal aztán Pécs köztereire ülteti ki.

Sok előnye van a az élő fenyőnek. Éveken keresztül lehet például gyönyörködni benne, gyarapítani tudjuk vele környezetünk faállományát, és nem utolsó sorban friss levegőt termel. Éppen ezért sokan vannak, akik erőteljesen fontolgatják ilyenkor, karácsony közeledtével, hogy földlabdás fenyőt vesznek a lakásba. És sokakat visszatart ettől az, hogy nem tudnák hova ültetni, ha lecseng az ünnepi időszak.

Erre a problémára ajánlott most megoldást Pécsett a Biokom.

A jövő év első hónapjában ugyanis bárki beviheti a városi cég Siklósi út 52. szám alatt található központi recepciójára földlabdás fenyőfáját.

Onnan, az ily módon felajánlott fák a Tüskésréti úton lévő városi Csemetekertbe kerülnek tavaszig. Majd, ha jön a jó idő, a város valamelyik zöldfelületén lelnek otthonra.

Olyan ez kicsit, mint egy örökbeadás. Aki ugyanis a fa leadásakor megadja elérhetőségeit, annak a Biokom a kiültetés után fotót küld, hogy pontosan hol találhatja meg a városban lakása korábbi ékességét.

Aki tehát felajánlja földlabdás fáját, az nem csak a növénynek segít ezzel, hanem a városnak is, hogy szebb, zöldebb lehessen, és tisztább levegőt szívhassunk be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő