Hirdetés

A Zsolnay Negyedben a hét minden napjára jut egy izgalmas program, mutatjuk, mikor miért érdemes kimozdulni!

április 16. 19.00
Vannak Vidékek – Bogdán Zsolt és a Kaláka zenekar Kányádi Sándor estje
Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

Szcenírozott zenés irodalmi est a költészet napja margójára.
A Kaláka együttes pályafutásának 50. évében elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal a filmekből, előadóestjeiről (többek között Ady műsoráról) ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen előadást tart, amelyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség.

A program részletei itt olvashatók.

április 17. 15.00
Planetáriumi bemutató: Kalandozás a csillagos égbolton
Zsolnay Negyed – Planetárium

A csillagász által tartott élőszavas bemutató során a Planetárium kupolájára vetítve pontos égboltképet kap a látogató. A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a program. Bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. A magas színvonalú látványtechnika minden eleme bemutatásra kerül az égbolton történő kalandozás során.

Részletes leírás itt található.

április 18. 20.00
Metronóm Jazz Klub: Gáspár Károly Trió feat. Gereben Zita
Zsolnay Negyed – E78 – koncertterem

Gáspár Károly zongorista a hazai jazzélet egyik meghatározó szereplője. Triójával saját kompozíciókat és jazz standardeket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjük friss és előremutató, romantikus és esztetizáló, ugyanakkor tiszteletben tartja a mainstream jazz hagyományait. Ezúttal Gereben Zitával lépnek színpadra.

További információ ide kattintva érhető el.

április 19. 20.00
Európa Kiadó koncert
Zsolnay Negyed – E78 – koncertterem
A nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó újra aktívan koncertező zenekar! A zenekar rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese lett. A zenekar 2017-ben egy friss felállással újra a fesztiválok, zenei klubok rendszeres szereplője lett.

További részletek itt találhatók.

április 20. 15:00
Kemence túra
Indulás: Zsolnay Infopont & Shop elől (Kézműves Boltok utcája)

A Zsolnay-gyár egykori égető kemencéi és kéményei nyomába eredünk sétánkon, Kehidai László kalauzolásával! Megtudhatjuk milyen kemencéket használtak, hány fokon égették a kerámiákat és kik végezték ezt a munkát. Betérünk a máskor nem látogatható kemence-térbe is, ahol kívül-belül megnézhetünk néhány eredeti kemencét is.

Részletes információ itt található a programról.

április 21. 11:00-15:00
Finisszázs az Országos Kerámiaművészeti Triennálé zárónapján
Zsolnay Negyed – m21 Galéria

A nagyszabású kiállítás a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatta be. A tárlat zárásán lesz kiállítási katalógus bemutató és szakmai beszélgetés a művészekkel. Tárlatértékelőt tart Novák Piroska designteoretikus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Elméleti Intézet óraadója. Záróbeszédet mond Fusz György, a kiállítás kurátora.

További részletek ide kattintva érhetők el.

(x)

Hirdetés