28 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapKorzóA kánikula sem akadály – hatalmas partihelyszínné alakul Pécs

A kánikula sem akadály – hatalmas partihelyszínné alakul Pécs

Ismét szuper programokkal készül a jövő héten a ZsÖK. Íme a legjobbak, amit nem szabad kihagyni.

Holnap a kulturális programok kerülnek előtérbe a város több pontján (erről korábban itt írtunk bővebben) éjjel színészek keltik életre az ókori Sopianae-t, lesznek kézműves foglalkozások, ókori játékok, fotózkodás korabeli és katonai ruhákban, valamint éjszakai misztikus fejlámpás tárlatvezetés.

Június 27-től pedig a buliké a főszerep, startol ugyanis a Sétatér Fesztivál, ahol egészen 30-áig partizhatnak majd a kilátogatók olyan koncerteken, mint a Junkies, Anna and The Barbies, Első Emelet, The Biebers, Dánielfy Gergő és még sokan mások. Valamint bőséges étel- és italkínálattal várnak mindenkit, aki a bulizás hevében megéhezett/megszomjazott. A fesztiválról részletes írásunk ide kattintva olvasható.

Június 28-án, 19 órától, a Sétatér Fesztivál társrendezvényeként a Vizin táncházzal rophatják a belvárosban idősek és fiatalok, kicsik és nagyok a Balkáni táncforgatagban. Vízvári Zoltán és tamburazenekara muzsikál majd. Részletek a programról itt.

Szintén június 28-án 19 órától a Művészetek és Irodalom Házában, a Hild udvaron koncertet ad a Swing Ladies. A trió 2018 tavaszán alakult három zenét szerető hölgy egymásra találásából. Repertoárjuk alapját a 20-as, 30-as 40-es évek Amerikájának meghatározó, a kor kedvelt műfajának számító swingnóták adják.

Továbbá szombatonként vezetett sétákat indítanak a középkori egyetemtől, az érdeklődők megtekinthetik az Aranyos Mária-kápolnát, és a Memi pasa fürdőjét, végül Jakováli Hasszán pasa dzsámiját. A séta során az is kiderül, milyen csellel vették vissza a törökverő magyar hősök a várost.
További részletek és időpontok ide kattintva olvashatók.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő