Hirdetés

A Pécsi Tudományegyetem már 16. éve vesz részt a Kutatók Éjszakája programsorozat rendezvényein, amelyet évről évre egyre több érdeklődő látogat – nem is csoda, mivel izgalmasabbnál izgalmasabb eseményekkel készülnek a szervező karok. Ne késlekedjetek a regisztrációval, a helyek száma korlátozott!

A kutatók éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes sorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző szakterületek titkaiba.

Pécsen az egyetemi karok szeptember 29-én várják az érdeklődőket, méghozzá rengeteg, több mint 150 remek előadással, bemutatóval és kreatív foglalkozással.

Tanulhatunk például a mikroszkopikus lényekről, állati betegségekről, a fehérjék színes világáról, ELISA tündér varázslatairól (ELISA az immunológiai kutatások és a diagnosztika egyik leggyakrabban használt módszere), a fény szupergyors pillanatairól, a halál kémiájáról (az előadáson temetkezési szokásokkal, csontokon megfigyelhető betegségekkel ismerkedhetnek a résztvevők). Betekintést nyerhetünk emellett a fogszabályzás, a sebészet kulisszatitkaiba, a megújuló energiák rejtelmeibe, eloszlatják a tévhiteket arról, hogy a könyvtárosok csak olvasgatnak, részt vehetünk családi filmföldrajzi vetélkedőn, bonctermi barangoláson, egy „véres úton”, sétán a botanikus kertben, gokart-szimuláción, jóga-relaxáción, és még sorolhatnánk – bőséges a kínálat.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Ne késlekedjetek, a helyek száma korlátozott!

A regisztráció szeptember 18-án, azaz ma kezdődik!

A részletes pécsi programot itt találjátok! A rendezvényről bővebben itt lehet olvasni.

Hirdetés