A luxus érzetét keltő elegáns zuhanytálcák

Hirdetés

Zuhanykabinokat nemcsak helyszűkében, kis fürdőszobákban alkalmazunk, hanem ott is, ahol elegendő hely áll rendelkezésre egy tálca és egy kád elhelyezésére. A méretek és anyagok tekintetében nagyvonalúan választhatunk, például műmárvány zuhanytálcát.

A piacon kapható különböző típusú zuhanytálcák rengeteg lehetőséget kínálnak arra, hogy kiválaszthasd a fürdőszoba stílusának és legfőképpen az igényeidnek leginkább megfelelő szanitereket. Látogass el a Mozaikkerámia webáruházba és válassz zuhanytálcát ízlésed szerint! Fogadd minden szempontra kiterjedő útmutatónkat, amelyben szó lesz a méretekről és a formákról, az anyagokról, a magassági opciókról, illetve olyan extra tulajdonságokról, mint például a csúszásgátlás!

Milyen formájú zuhanytálcák léteznek?

A legnépszerűbb zuhanytálcaformák a négyzet, a téglalap és a kvadráns, de választhatunk kevésbé elterjedt formát is, ha valami egészen másra vágyunk, a rendelkezésre álló hely és az elhelyezés függvényében. Méretben is számos választási lehetőség van.

A négyzet alakú zuhanytálcák nem foglalnak sok helyet, de elegendő helyet biztosítanak a tisztálkodáshoz, így kiváló választást jelentenek kis fürdőszobákba. Az elhelyezés terén maximális rugalmasságot biztosítanak, és akár a sarokba vagy a fürdőszoba egyik falához illeszthetők.

A téglalap alakú tálcák is rugalmasan elhelyezhetők, azonban nagyobb helyet biztosítanak a zuhanyzáshoz, és tolóajtókkal is párosíthatók.

Az íves zuhanytálcák nagyszerű választásnak bizonyulnak, ha egy sarokba szeretnénk helytakarékosan zuhanyzót telepíteni, ugyanis az ívelt elülső rész kevesebb helyet foglal, mint egy szögletes tálca, és még mindig bőséges zuhanyzási teret biztosít.

Milyen egyéb szempontokat vegyünk figyelembe?

A zuhanytálca magasságára többféle lehetőség van, választhatunk a padlótól magasabban elhelyezkedő, szabványos, megemelt tálcát, vagy magas és alacsony profilú tálcát. Utóbbit a minimalista megjelenés és/vagy az akadálymentes megközelítés érdekében érdemes vásárolni.

A vizes helyiségek tálcái többféle színben kaphatók, így illeszkedhetnek a fürdőszoba dekorációjához.

Vásárolhatunk speciális bevonattal vagy texturált felülettel rendelkező, nagyobb tapadást biztosító tálcákat az elcsúszásos balesetek elkerülése érdekében. 

Anyagok változatossága

A legelterjedtebb és költséghatékony megoldás az akril zuhanytálca, amely könnyű, rugalmas, nem csúszós felületű és könnyen tisztítható. 

Az üvegszállal erősített, lágy állagú SMC tálcák tartóssága és minősége állandó, erősebbek és esztétikusabbak, mint az akril alternatívák, bár vigyázni kell rájuk, mivel hajlamosak a karcolódásra. 

Az önhordó öntött (mű)márvány zuhanytálcák a létező legjobb minőségű alapanyagból készülnek, rendkívül teherbíróak, kellemes hőérzetet nyújtanak, könnyen tisztíthatóak, vegyszerállóak, tartósak, esztétikusak. Az alapanyag igény szerint bármilyen formára vágható, letisztult és kimagaslóan kényelmes megoldást nyújt, egyszóval tökéletes.

(x)

Hirdetés