5 érv, ami meggyőz, hogy neked is szükséged van lakásbiztosításra

Hirdetés

A hazai lakások és házak mintegy háromnegyede rendelkezik valamilyen lakásbiztosítással. Ezzel az európai átlag felettinek tekinthető a magyarországi elterjedtsége. Jellemzően sok esetben azért kötnek ilyen szerződést, mert a jelzáloghitelhez kötelezően elvárt.

A lakásbiztosítás fontosabb annál, mint hogy csak akkor kössünk, ha kötelező!

A lakásbiztosítás egy nagyon fontos szolgáltatás (nem csak jelzáloghitel mellett)! Már csak azért is, mert a házunk jellemzően a legnagyobb értékünk, így ha történik vele valami, akkor az az egész egzisztenciánkra komoly hatással lehet.

Bár első ránézésre nem tűnik jó üzletnek, ne felejtsük el, hogy káresemény esetén csak erre támaszkodhatunk. Egy csőtörés, egy beázás, vagy ha kirabolnak minket, nem is beszélve egy tűzkárról, mind-mind olyan történés, amikor megmenthet minket egy jól megkötött szerződés.

Most pedig nézzük a már említett 5 érvet, ami a lakásbiztosítások mellett szól!

  1. A külső és belső károkra is fedezetet nyújt

Vihar, felhőszakadás, jégverés, árvíz, földomlás, tűz, villámcsapás, robbanás, csőtörés, üvegkárok, háztartási gépek meghibásodása – hogy csak a leggyakrabban előforduló káreseteket említsük. Legyen az egy újépítésű vagy egy felújításra szoruló épület, bármikor megtörténhet a baj! Ezek jellemzően költséges javításokat vonnak maguk után, legyen az váratlan külső (jégeső, vihar) vagy belső (fürdőszobai dugulás) kár. Akkor leszünk igazán felkészültek a legváratlanabb helyzetekben is, ha kötünk lakásbiztosítást!

  1. A személyes vagyontárgyaink is biztosítva lesznek

Az egész otthonunkat védik ezek a szerződések. Ebbe beletartozik az otthonunk szerkezete, valamint az abban tartott vagyontárgyak is. Egy körültekintően megkötött szerződés például még a rövidzárlatok okozta károkat is megtéríti. Ugyanígy egy betörés során eltulajdonított bútorok, műszaki cikkek, szerszámok, kerékpárok és ruhák pótlása is megtörténhet a kártérítés összegéből.

  1. Fedezet a személyes felelősségre

Sajnos akár emberek is megsérülhetnek bizonyos előre nem látható balesetekben. Amikor például vendégek vannak az otthonunkban és ott megsérülnek, akkor jogilag felelősek vagyunk az ebből eredő költségekért. Egy jó lakásbiztosítás ilyen esetben biztosítja a kártérítési lehetőséget.

  1. Felelősség tűz esetén

Szerencsére nem olyan gyakoriak a tűzesetek, miközben a súlyosságuk megkérdőjelezhetetlen. Az otthonunkban például egy elektromos zárlat könnyen tüzet okozhat. Ha ez átterjed a szomszéd házára is, akkor az ott keletkezett kárért mi magunk lehetünk a felelősek.

Ha rendelkezünk lakásbiztosítással, akkor az ilyen esetekre is lesz fedezetünk. A felelősségbiztosítás épp ezek miatt olyan fontos része ezeknek a szerződéseknek!

  1. Áthidaló megoldás vészhelyzetek esetén

Zárba tört kulcs, meghibásodó fűtési rendszer? Gyorsszerviz akár 1-2 órán belül? 24 órás assistance szolgáltatás? Lakhatatlan ház esetén szállásköltségeink megtérítése? Ez mind benne lehet egy kiváló lakásbiztosításban!

(x)

Hirdetés