13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapPTEA PTE a legjobb regionális egyetem

A PTE a legjobb regionális egyetem

Az Oxford Europe Business Assembly (EBA) Egyesült királyságbeli nemzetközi szervezet rangos díját ítélték oda a Pécsi Tudományegyetemnek (PTE). Ezt a díjat korábban még sosem kapta meg magyar felsőoktatási intézmény. A díjat kedden este vette át az oxfordi városházán Bódis József, a PTE rektora.

Az Oxford Europe Business Assembly célkitűzése, hogy társadalmi partnerségeket ösztönözzön, fejlesszen különböző szervezetek, intézmények között, ezért hálózatokat épít, menedzsel, hálózatos együttműködéseket szorgalmaz. Az alapítása óta elmúlt másfél évtized alatt számos programot indított, köztük hangsúlyosan a felsőoktatási szektort megszólítva, bevonva.

A szervezet több kategóriában adományoz díjat a nemzetközi üzleti élet és a felsőoktatás szereplői számára, és idén a „Legjobb Regionális Egyetem” díját a Pécsi Tudományegyetemnek ítélték oda – elsőként a hazai felsőoktatási intézmények között. Az oxfordi díjátadó gálát nem csupán az Egyesült Királyságban kísérik figyelemmel, hanem azáltal, hogy idén közel 30 országból érkeztek résztvevők, továbbá az elmúlt 15 évben nemzetközileg is elismert branddé vált a szervezet számos kezdeményezése, az ünnepi gálaest jelentős nemzetközi érdeklődésre tart számot. Ugyanennek a kategóriának európai díjazottja volt még az olasz Bresciai Egyetem.

A Legjobb Regionális Egyetem Díját (Best Regional University) az EBA a szabadalmi oltalomként álló Nemzetközi Socrates Díjak (International Socrates Award) sorában adja a kiválasztott felsőoktatási-kutatási intézménynek, amelynek vezetője külön elismerésben részesül. A személyre szóló elismerés az „Év legjobb vezetője” cím, amelyet a tudományos és felsőoktatási szektorban tevékenykedő intézményvezetők, egyetemek esetében rektorok kaphatnak. Külső jelölést követően az oxfordi szervezet elnöksége dönt a díjak odaítéléséről, melyeket mindig az éves oxfordi gálán adnak át ceremoniális keretek között.

Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora a díj átvételét követően elmondta: „Megtisztelő ez az elismerés, és bízom benne, hogy elnyerésével egyetemünk tovább tudja erősíteni a nemzetközi felsőoktatási és kutatási térben betöltött szerepét, láthatóságát. Továbbra is egyik legfőbb stratégiai célunk a PTE nemzetköziesítése, amelynek révén öt év alatt a beérkező nemzetközi hallgatók létszámát szeretnénk megduplázni, ezáltal mintegy 5000 főre emelni. A nemzetközi felsőoktatási rangsorokban elért idei helyezéseink, valamint ez a díj is megerősít abban a hitemben, hogy reális ez a célkitűzés.”

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő