24 C
Pécs
szombat, június 22, 2024
KezdőlapPécs AktuálIndul a pécsi karácsonyfadömping!

Indul a pécsi karácsonyfadömping!

Lucfenyő, ezüstfenyő vagy nordmann fenyő: ízlés dolga, hogy ki milyet szeretne a nappaliba. Egy dolog azonban biztos, ha valaki tervezi, hogy idén karácsonykor is feldíszít egy fenyőt, el kell kezdeni nézelődni és vásárolni. A kérdés csak az, hogy hol? 

Jó hír, hogy a korábbi évekhez hasonlóan most sem kell attól tartani, hogy nehéz lesz a városban beszerezni a karácsonyfát. Számtalan helyen vannak már most is kisebb-nagyobb árusító pontok. A Biokom közreműködésével városszerte összesen csaknem 50 kereskedő kapott lehetőséget az árusításra. A Domus parkolóban lévő nagy vásár csütörtöktől indul. Itt 21 árus fái közül válogathatunk.

karácsonyfa választék1
Kilenc kereskedő kínálja a fenyőket a Vásárcsarnok közelében, a Nagy Lajos király útja és a Bajcsy-Zsilinszky u. kereszteződésének délkeleti részén, illetve a Vásárcsarnok bejáratához vezető kis utca és a Nagy Lajos sarkán, az Árkáddal szemben, a pékséges bódéval szemközt.

A kertvárosiak a Diana téren számíthatnak nagyobb fenyőválasztékra, itt 11 árus van kint, valamint érdemes kinézni a Nagy Imre út Pázsit üzletház előtti részére, a Lahti utca 34. elé, illetve az Aidinger János útra, ahol a taxidrosztok mellett is van egy árus.

A városi fenyőárusítás december 15-től 24-ig tart, azaz még szenteste előtt pár órával tudunk fenyőt vásárolni, a legnagyobb dömpingre december 17-én kell számítani az eddigi évek tapasztalatai alapján.

karácsonyfa

Aki másfelé nézelődne, az ugorjon be a pécsi Lidl áruházak parkolóiba, viszont az Aldi parkolókba ne, mert az ügyfélszolgálat tájokoztatása szerint náluk nem lesz karácsonyfavásár. Az Uránvárosban élők pedig az Esztergár Lajos utcában, a Szilárd Leó park melletti parkolóban tudnak majd válogatni, illetve a Metro, illetve Praktiker áruházak mellett.

A Tesco ügyfélszolgálata elérhetetlen, úgyhogy sajnos nem tudjuk, ott lesz-e karácsonyi fenyővásár.

Az árakkal kapcsolatban annyit lehet elmondani, hogy a nordmann fenyőért, vagyis a legdrágább típus méteréért 5000-6000 forintot is elkérhetnek a kereskedők, míg az ezüstfenyő métere már 4000 forintos áron is megvásárolható. Persze nagy a szórás, de az elmúlt évekhez képest nem számíthatunk nagyobb elmozdulásra az árak tekintetében.

[su_note note_color=”#ddf0b5″]

Úgy tudjuk, idén a hagyományoknak megfelelően az önkormányzat is biztosít karácsonyfát rászoruló pécsi családok számára. Az egyéni választókörzeti képviselők a szociális ágazatban dolgozók segítségével választották ki a kedvezményezetteket, így képviselőnként tíz család kap egy-egy fenyőt, összesen 200 darabot karácsonyig a város felajánlásának köszönhetően.[/su_note]

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő