13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiA tűzoltók napja: a központi ünnepségen is díjazták a baranyai lánglovagokat

A tűzoltók napja: a központi ünnepségen is díjazták a baranyai lánglovagokat

A katasztrófavédelem minden évben ünnepélyes állománygyűlésen emlékezik meg Szent Flórián, a tüzes mesterségek védőszentjének napjáról. A központi tűzoltónapi eseményen idén is többen vehettek át elismerést Pécsről és Baranyából.

A május 3-i rendezvényen megjelentek a főigazgatóság és a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságok vezetői. Az ünnepi műsort követően dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismeréseket adott át, az arra érdemes kollégák előléptetést, ajándéktárgyat, dicséretet, jutalmat vehettek át – számolt be róla a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A főigazgató a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó alezredessé Schrempf Attila tűzoltó őrnagyot, a Siklósi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesét, valamint tűzoltó főtörzsőrmesterré Csányi Imre tűzoltó törzsőrmestert, a Villányi Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokát.

Beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Schőnberger Krisztián tűzoltó főtörzsőrmestert, a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját és Fischer Károly tűzoltó őrmestert, a Mohácsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Kopasz Zsolt Károly tűzoltó századosnak, a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának.

Miniszteri emléktárgyat adományozott Jung Péternek, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakügyintézőjének, illetve a katasztrófavédelem területén önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Udvaros Renátának, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezet igazgatójának.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes állománya elismerését fejezi ki a díjazottak részére.


A további Flórián-napi elismerésekről itt írtunk: 

https://www.pecsma.hu/top/elismeresben-reszesultek-a-torokorszagi-katasztrofanal-mento-pecsi-baranyai-tuzoltok/

Fotók: katasztrofavedelem.hu

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő