Íme, ők az év női példaképei!

Március 8-án nőnapon adták át az „Év női példaképe Baranyában” pályázat díjait, melyen idén is különleges élettörténeteket, inspiráló gondolatokat ismerhettünk meg.

Az Év női példaképe pályázatról

Az Év női példaképe pályázat célja, hogy bemutassa és elismerje azokat a Baranya megyei nőket, anyákat, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak és másoknak is inspirációként szolgálnak.

A pályázatra bárki jelölhette magát, illetve olyan barátját, rokonát, ismerősét, akit érdemesnek tartott a díjra. A pályázat fontossága abban rejlik, hogy megmutassa, bár  a résztvevők minden nap nagy kihívásokkal néznek szembe életük több területén, mégis sikeresen teremtik meg családjuk számára a harmóniát és érnek el munkájukban is sikereket.

Íme a díjazottak

Az idei évben a Pécsi Család- és KarrierPont közösségi oldalán beérkezett szavazatok alapján a közönségdíjat dr. Bereczki-Barna Szilvia nyerte meg.

Bereczki-Barna Szilvia a Hurcibaba Egyesület alapítója és vezetője, rendszeresen szervez előadásokat a kisgyermekgondozáshoz, környezettudatos háztartásvezetéshez, az egészséges életmódhoz kapcsolódva, valamint különböző témájú workshopokat is tart.

Férjével 4 gyermeket nevel és folyamatosan törekszik a munka és magánélet egyensúlyának fenntartására. A legnagyobb kihívást a két terület elhatárolása jelenti, egyre jobban ügyel arra, hogy a sok munka mellett a családjával töltött időben teljes figyelemmel tudjon feléjük fordulni.

Bereczki-Barna Szilvia

A benyújtott pályaműveket szakmai zsűri is elbírálta és kiválasztotta közülük a leginspirálóbbat. A szakmai díjat Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka kapta. Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka három gyermek édesanyja, feleség, háziasszony, egy gazdaság vezetője, egy hulladékmentes műhely alapítója, egy zöldhulladék-átvevőhely üzemeltetője, egy odútelep fenntartója, vállalkozó és önkéntes. Megalapította a BT Regiment Kreatív Műhelyt, ahol a saját maga által vegyszermentesen termelt növényeket dolgozza fel hulladékmentesen.

Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka

Gazdaságukban ősmagyar gyümölcsöst, bogyós termőültetvényt, több mint 100 különböző fajta fűszer- és gyógynövényt és számos zöldségkultúrát termesztenek és gondoznak nagy odafigyeléssel. Gyermekei aktívan részt vesznek mindenben, igazi családi vállalkozás az övék. A gazdaság szerves részét képezi egy zöldhulladék-átvevőhely, ahol biztosítják a környékbeli lakosok számára a zöldhulladék átvételét, komposztálását, majd igény szerint a kész komposzt visszaosztását.

A pályázat ünnepélyes díjátadójára március 8-án, 16.00-kor, a Lauber Dezső sportcsarnokban került sor, a Pécsimami Közhasznú Egyesület családi délutánján. A díjakat Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója adta át.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés