Gitársztárok lépnek fel Pécsen

A világhírű olasz slide gitárossal, Roberto Lutival indul közös miniturnéra a harminc éve Magyarországon élő gitáros-énekes, Ripoff Raskolnikov és zenekara. Pécs az egyik állomás!

A produkciót a művészek a következő napokban elviszik Sopronba, Veszprémbe, Békéscsabára, Szegedre, a Magyar Zene Házába és persze Pécsre is. A Zsolnay-negyedben február 13-án egy kihagyhatatlan blues-est részesei lehet a közönség a Ripoff Raskolnikov Band és Roberto Luti gitáros jóvoltából.

Roberto Luti rendszeresen együtt játszik olyan neves előadókkal, mint Keb’ Mo’, Niki La Rosa, Lynn Drury, Washboard Chaz vagy Luke Winslow-King. New Orleansban, utcazenélés közben találkozott a Playing for Change mozgalom vezéralakjával, Mark Johnsonnal, és az azóta meghatározó jótékonysági szervezetté nőtt All Stars produkció oszlopos tagja lett.

A zenén keresztül különböző nemzetiségű embereket kapcsolnak össze: híres dalok videófeldolgozásait készítik el úgy, hogy a világ különböző tájain játszó muzsikusok csak a kész filmen találkoznak. Ezt a metódust követve készítették el a turnét felvezető közös videót is a Ripoff Raskolnikov Banddel.

Az Ausztriában született Ripoff Raskolnikov (eredeti neve Ludwig Knoglinger) tiszteletbeli magyarként a hazai bluesos, folkos, americana stílusú dalszerző-előadó színtér egyik központi figurája. Dalai az emberi érzelmekről szólnak, Ripoff egyedi hangvételben szól szerelemről, szenvedélyről, veszteségről, a mindennapok nehézségeiről, a szépre való törekvésről és az élet minél teljesebb megéléséről.
Roberto Luti a közös koncertek mellett Ripoff Raskolnikov legújabb albumán is közreműködik.

A koncertsorozat február 7-től 14-ig tart. További részletek itt olvashatók a pécsi programról.

Hirdetés