13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldBalesetek Baranyában: 18-an sérültek meg az elmúlt napokban

Balesetek Baranyában: 18-an sérültek meg az elmúlt napokban

Összesen 37 baleset történt a megye közútjain április 11-e és 17-e között, nyolcan súlyosan, tízen pedig könnyebben megsérültek – számolt be róla a Police.

A személyi sérüléses balesetek egyik fő oka a gyorshajtás volt, de történt baleset elsőbbség meg nem adása miatt is.

Április 16-án este Pécsett, a Hegedűs János utcában közlekedett egy fiatalember, ám a sebességét vélhetően nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, és az autóval áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szabályosan közlekedő kocsival.

A két járműben összesen öten utaztak, a baleset során valamennyien súlyosan megsérültek.

Néhány további megrázó kép:

[su_note note_color=”#c7cbf1″ text_color=”#0c0c0b”]A balesetek elkerülése érdekében április 14. és 20. között a rendőrség ROADPOL közúti ellenőrzést tartott, amelynek keretén belül április 17-én 24 órán keresztül kifejezetten az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrése volt a cél. A rendőrök összesen 1160 gépjárművezetőt ellenőriztek, ittasság gyanúja három sofőrrel szemben merült fel, 36 esetben pedig egyéb jogsértés miatt intézkedtek az egyenruhások.[/su_note]

A rendőrség az előbbi esetek kapcsán ismét felhívta a figyelmet: vegyük figyelembe az adott forgalmi helyzetet, sebességünk mindig alkalmazkodjon az időjárási, látási és útviszonyokhoz, és csak akkor fogyasszunk alkoholos italt, ha már biztosan tudjuk, hogy aznap nem fogunk autót vezetni!


A katasztrófavédelem hosszú hétvégi káreseteiről itt írtunk.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő