23 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldBaranyai férfi rabolt ki egy kecskeméti dohányboltot – Németországban fogták el

Baranyai férfi rabolt ki egy kecskeméti dohányboltot – Németországban fogták el

A 23 éves férfi ellen 10 elfogatóparancs volt érvényben. 

Fegyveres rablásról érkezett bejelentés még 2022. március 16-án a rendőrségre. Egy arcát eltakaró férfi lépett be az egyik kecskeméti dohányboltba, és egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette az alkalmazottat, hogy adja át a bevételt. Ennek eleget tett a sértett és a napi bevételt adta át neki. Távozáskor a rabló még az eladó telefonját, a dohánybolt berendezéséhez tartozó távirányítót és kulcscsomót is magával vitte – számolt be róla a Police.

A vármegyei nyomozók a Kecskeméti Városrendészet közreműködésével, a városban található térfigyelő kamerák segítségével beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves baranyai férfit,

aki ellen 10 elfogatóparancs volt érvényben.

A kecskeméti rablás miatt tavaly április 11-én elfogatóparancsot adtak ki, majd nem sokkal később felmerült, hogy a keresett személy külföldre menekült, így európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. A körözésnek köszönhetően a KR NNI Célkörözési Osztályának közreműködésével Németországban fogták el a férfit, akit november 9-én a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vettek át az INTERPOL munkatársaitól a Bács-Kiskun vármegyei nyomozók.

A fiatal férfit fegyveres rablás miatt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

A vármegyei nyomozók befejezték az ügy nyomozását, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő