Hirdetés

Az est valamennyi közreműködője lemondott a tiszteletdíjáról a színház javára.

Kortárs magyar szerzők fogtak össze, hogy a költészet napján, április 11-én segítsenek a Pécsi Harmadik Színháznak: Balogh Robert pécsi író-költő meghívására kortárs írók és költők olvasnak fel részleteket újabb vagy régebbi szövegeikből, kedvenc kötetük verseiből, prózáiból, akár színházhoz kötődő alkotásaikból.

A Színházmentő akció keretében megvalósuló „Bársony nesz inog” című, este 19 órakor kezdődő esten a slam poetry is helyet kap, valamint egy közös produkcióval érkezik Beck Zoli és a Szélkiáltó együttes két zenésze is.

Részlet az est Facebook-eseményének szövegéből:

Ennyi kiváló kortárs szerzővel egy időben, egy helyen ritkán találkozhatunk mi, olvasók. Már emiatt sem érdemes kihagyni ezt a programot, amely középiskolások és egyetemisták irodalmi tanulmányainak bővítését, elmélyítését éppúgy szolgálja majd, mint a kortárs irodalmunk iránt érdeklődő igényes olvasók kíváncsiságának felkeltését. S aki a jelenlévők köteteit is magával hozza, nem távozik dedikáció nélkül! Ezúton is köszönjük valamennyi közreműködőnek, hogy lemondott a tiszteletdíjáról, színházunk javára.

Fellépők:

  • Zene: Beck Zoli, Szélkiáltó
  • Írók: Ágoston Zoltán, Aknai Péter, Balogh Robert, Csordás Kata, Egressy Zoltán, Kerékgyártó István, Kiss Georgina, Kiss Tibor Noé, Havasréti József, P. Horváth Tamás, Horváth Viktor, Meliorisz Béla, Mohácsi Balázs, Simon Bettina, Tóth Krisztina
    Slam poetry: Kövér András (Kövi), Hetesi Júlia
  • Közreműködik: Bacskó Tünde
  • Az estet vezeti, szerkeszti: Balogh Robert

A belépők ára 2500 forint. 

Helyszín: Pécsi Harmadik Színház
Időpont: április 11., 19 óra

Jegyek vásárolhatók a Pécsi Harmadik Színház pénztárában (Hajnóczy u. 41.) hétfőtől csütörtökig 10-14 óra között, illetve elérhetők a színház honlapján és a jegy.hu oldalon keresztül is. Jegyfoglalás a pénztár nyitvatartási idejében a 30/336-1560-as számon lehetséges.

Hirdetés