24 C
Pécs
péntek, június 21, 2024
KezdőlapAbszolút PécsBefejeződött a munka, megújult a Pécsbányai Közösségi Ház

Befejeződött a munka, megújult a Pécsbányai Közösségi Ház

Sikeresen lezárult a projekt.

A pécsi közgyűlés 2020 februárjában határozatban döntött arról, hogy a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. támogatási kérelmet nyújtson be a Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztése érdekében. A támogatói döntés 2021. augusztus 24-én született meg, az okiratot végül 2021. szeptember 17-én írták alá – eleveníti fel a kezdeteket a városháza friss közleményében.

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/megkezdodott-a-pecsbanyai-kozossegi-haz-felujitasa/

Mint írják, a projektben két korszerű, akadálymentes öltözőt alakítottak ki a Széchenyi 2020 program keretében az elnyert 20 millió forintos pályázati forrásnak is köszönhetően. A beruházáshoz az önkormányzat további 8 millió forint saját forrást biztosított. Az épület ezáltal jobban megfelel a mai kor elvárásainak és követelményeinek, javítja a településképet, élhetőbb környezetet biztosít az itt lakók számára.

További fejlesztések is történtek:
  • A közösségi házra napelemrendszert telepítettek, az épület tetőfelületén. Ennek köszönhetően az üzemeltetési költségek csökkenhetnek, további energiamegtakarítás érhető el.
  • A kialakított akadálymentes útvonalon infokommunikációs eszközöket is elhelyeztek.
  • A tornateremben az infokommunikációs akadálymentesítés mellett felújították és lelakkozták a parkettát.
  • Az építőipari munkák mellett megtörtént az épület körüli növények rendbetétele (bozót- és cserjeirtás, füvesítés), valamint öt darab vadgesztenye-csemetefát is ültettek.

A fásítással, parkosítással még szebbé, élhetőbbé, egészségesebbé vált a környezet, továbbá javul a levegő tisztasága is.

  • Eszközöket is beszereztek, így a közösségi házban tartott események rendezvénytechnikai szolgáltatásai (hangosítás, világosítás) a továbbiakban lényegesen jobb feltételek között működhetnek.

Ahogy az a korábbi években már megszokott volt, a megújult közösségi házat a Pécsbányai Kulturális Egyesület működteti, amely továbbra is készséggel áll a pécsiek rendelkezésére – zárul a közlemény.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő