Hirdetés

A füst és égés nélküli dohányipari termékeket egyre nagyobb érdeklődés övezi világszerte. Ez nem véletlen, hiszen az úgynevezett ártalomcsökkentett termékek – az e-cigaretták, a nikotinpárnák, valamint a hevítéses technológiák – kevésbé káros alternatívát kínálnak a hagyományos cigarettával szemben.* A BAT pécsi gyárában a gyártás fókusza egyre inkább az új típusú termékekre tevődik át, a munkavállalók modern, 21. századi környezetben dolgoznak a nikotinpárna előállításán, és most új munkatársakat keresnek egyre bővülő csapatukba.

BAT-pecs-allashirdetes

Nagy ütemben fejlődik Európa egyik legnagyobb nikotinpárnagyára


Az elmúlt öt év leforgása alatt a pécsi gyáregység az új kategóriás termékek előállításának egyik kulcsfontosságú szereplőjévé nőtte ki magát, és a jövőben még nagyobb szerep jut neki a BAT nemzetközi stratégiájában. Magyarország mellett a világ 37 országába exportálnak termékeket innen, többek között Dél-Afrikába, Norvégiába, Kanadába, de még Japánba is.


A kezdetekben még 20 emberrel, egyetlen gyártósoron zajlott a nikotinpárnák előállítása, mára viszont évente 3 milliárdnál is több terméket gyártanak összesen 10 gyártósoron, közel 450 ember kiváló munkájával. A gyors ütemű bővülés a közeljövőben sem áll meg: az idei év végéig a kapacitás előreláthatólag közel 40%-kal növekedhet, amely nagyjából 100 fő körüli létszámemelkedést eredményezhet.


Alapvető érték és egyben fontos prioritás is a gyár működésében a környezettudatos működés. Ebből a szempontból fontos eredménynek számít, hogy 2023-ban a BAT mindhárom magyarországi telephelye megszerezte a karbonsemlegességi igazolást, azaz a működésük nettó szén-dioxid-kibocsátási szintje nullának felel meg. A BAT európai uniós gyárai közül a pécsi termelési egység szerzett elsőként olyan tanúsítványt (IWS Phase 1 Certification), amely garantálja a hosszú távú fenntarthatóságot egy rendkívül gyorsan változó iparágban.


Egy befogadó és inspiráló munkahely


A gyors ütemű növekedés eredményeként a gyár 2024 áprilisától 24/7 munkarendre állt át, amelyben a kollégák az eddigiekhez képest kevesebb munkanap mellett (havi átlag 15) magasabb átlag havi jövedelmet vihetnek haza. A 24/7 munkarend részletei a kollégák bevonásával lettek kialakítva. Az egyeztetések eredményeképpen 12 órás műszakokkal és 3+3 műszakforgókkal indult a termelés, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 3 munkanapot követően, 3 pihenőnapra jogosultak a kollégák. A bevezetési időszakban az átállás segítése érdekében az átlagbér 10%-nak megfelelő megtartó juttatásban részesülnek a munkatársak 3 hónapon keresztül. Az újonnan nyílt pozíciókra folyamatos a toborzás: Pécs egyik legnagyobb munkaadója folyamatos fejlődési lehetőségeket, valamint igényes és innovatív munkakörnyezetet kínál dolgozóinak.


A rugalmas foglalkoztatási forma miatt nemcsak a hagyományos keretek között foglalkoztatottak, hanem a megváltozott munkaképességű dolgozók és a diákok is megtalálhatják a számításukat a BAT-nál. Pécs egyik legnagyobb munkáltatója számos juttatással, belső képzésekkel támogatott fejlődési és karrierlehetőségekkel, valamint nyüzsgő közösségi élettel várja leendő dolgozóit. A minden munkatársra kiterjedő egészségbiztosítási konstrukció évente egy ingyenes szűrővizsgálatot tartalmaz, amelynek óriási jelentősége van a betegségek megelőzésében és időben történő felismerésében. Szintén része a biztosításnak egy fix keretösszeg, amely igény szerint használható fel a magánegészségügyben.


Az aktuális álláslehetőségekről és a jelentkezés módjáról ITT található további tájékoztatás.

*A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.


A cikk a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. megrendelésére készült.

Hirdetés