Tervezzük meg a gardróbszekrényt!

A gardróbszekrény olyan bútordarab, amit naponta többször felkeresünk, és hajlamosak vagyunk sokáig álldogálni előtte. Itt kezdjük a napot, mert a tartalmából vesszük magunkra az aktuális öltözékünket. Ezért nem árt, ha minden a kezünkre áll, könnyen átláthatóak a ruhák, és praktikusan el lehet benne pakolni. 

Bővebben: Tervezzük meg a gardróbszekrényt!

Gardróbszekrény vásárlása során először mindenképpen érdemes átgondolni bizonyos szempontokat, mielőtt letesszük a voksot valamelyik mellett. Mik ezek a kritériumok? Hogyan tudjuk kiválasztani a számunkra legtökéletesebb darabot? Írásunkban erről lesz szó. 

Mekkora legyen a gardrób?

A gardróbszekrény általában a hálószobában kap helyet, néha az előszobában vagy valahol a fürdő közelében. A helye azért is fontos, mert annak alapján tudjuk behatárolni a méreteket. Vegyük figyelembe azt is, hogy a nyílóajtónak is legyen elég tér, amikor bekukkantunk a szekrénybe. Ha kicsi a rendelkezésre álló hely, válasszunk a helytakarékos tolóajtós modellek közül. 

A méret meghatározásánál az is lényeges, hányan fogjuk használni, illetve mennyi mindent fogunk bele pakolni. Ha nincs elég hely a padlón, gondolkodhatunk magasításon is, ebben az esetben mindig legyen a közelben egy kisebb létra is. A SzenZa Bútoráruház elemes bútorai kitűnő opciót jelentenek, mert szabadon variálhatjuk az egyes elemeket az igényeink szerint. Ha a legideálisabb helykihasználás a cél, sarkos elrendezést is választhatunk. 

A gardróbszekrény belső elrendezésének megtervezése

A gardróbszekrények belseje számtalan módon kombinálható. A blúzok, ingek, kabátok akasztós részt igényelnek, mert a vállfákra felakasztva itt úgy tudjuk tárolni ezeket, hogy nem gyűrődnek. 

A kisebb dolgok, fehérneműk számára ideális hely a fiók, ahol rendszerezve tudjuk elpakolni ezeket a holmikat. A többi ruhának pedig ott vannak a polcok, amelyeken szépen összehajtogatva tárolhatjuk a nadrágokat, pólókat, pulóvereket is. 

A szezonnak megfelelően legyenek kéznél azok a ruhadarabok, amiket éppen használunk. A többit tegyük fel a legmagasabb szekrénybe, s csak akkor vegyük elő, ha eljött az ideje. Minden évszakváltáskor átrendezhetjük a gardróbszekrényt, ami kiváló alkalom egy selejtezésre is. 

Extra lehetőségek

Ma már létezik olyan gardróbszekrény is, amelybe ruhalift került. Ennek segítségével könnyedén elérhetjük a vállfán elhelyezett ruhákat is. A LED világítással felszerelt szekrény hangulatossá varázsolja a szobát, a legmodernebb változatokba pedig már televízió is helyezhető. 

Milyen legyen a színe és az ajtaja?

A gardróbszekrény színe akár kombinálható is, ami nagyon modern és divatos külsőt kölcsönöz neki. Az ajtó lehet tükörajtó is vagy magasfényű betéttel ellátott, de akár az egész ajtó készülhet magasfényű dekorral. 

Számtalan lehetőségünk van az elemes bútorcsaládok kínálatából megtervezni a gardróbszekrényünket. Olyan méretet választhatunk, amelyik alkalmazkodik a szoba adottságaihoz. Legyen minél praktikusabb az elrendezése is, hogy kifogástalanul szolgálja az igényeinket!

(x)

Hirdetés