Hirdetés

A felnőtteknek csokis kolbász és csokis sör. A gyerekeknek pedig csokigyurma és csokifestés. A Pécsi Csokoládé Karneválon szinte minden csokiból van, de azokra is gondoltak, akik csak gyönyörködni szeretnek az édességben. Hihetetlen mennyiségű és minőségű csokit halmoztak fel a Zsolnay-negyedben a hétvégére. 

Ez a pécsi karnevál aztán igazán tömény csokival van megtöltve! Két napra felsorakoztatták az ország legérdekesebb és izgalmasabb édességeit. Mi most azokból szemezgettünk, amelyeken nagyon megakadt a szemünk.

Csokis kolbász 

Lokodi Ákos csokis kolbásszal rukkolt elő

A pécsi Lokodi Ákos neve sokak számára ismert, csokis kolbászát a napokban dobja majd piacra. A karneválon viszont elkészítette és el is mondta a titkos összetevőket.

– A töltésnél 70 százalékos kakaótartalmú csokit kevertem a hústöltelékbe. Ettől nem lesz édesebb a hús, de az összhatás eltérő lesz, a fűszerek együttesen más ízt adnak és ez a jó benne – mondta a séf.

Csokigyurma

Csak természetes alapanyagból készült a gyurma, amit ha megununk, meg is ehetünk!

Ha eddig azt gondoltuk volna, nincs olyan gyurma, amit megehetünk, akkor tévedtünk. A karneválon bemutatták egy pesti apuka találmányát, amit a gyerekei ihlettek.

– A szülőknek ez egy igazi álomgyurma. Amellett, hogy semmi bajuk nem lesz a gyerekeknek, ha megcsipegetik a meggyúrt autót vagy macit, még a kezüket sem tudják összekenni a csokival – magyarázza Jósa István, a Varázs Csoki tulajdonosa.

A belga csokiból készült gyurma a kéz melegétől válik formázhatóvá. A gyurmázás után pedig bárki el is fogyaszthatja.

Csokinyomtató

Idén kiöntőformát, jövőre már csokit nyomtatnak Pécsett

A PTE Művészeti Kara sem jött üres kézzel. Ők a 3D-s nyomtatójukat hozták magukkal, és bonbon-prototípusokat nyomtattak.

– Olyan öntőformákat tudunk készíteni ezzel a technikával, amilyeneket csak szeretnénk. De jövőre hozzuk a csokinyomtatónkat is – mondja Fodor Pál, a Művészeti Kar adjunktusa.

A szakember hozzáteszi, hogy a 3D-nyomtatás már ott tart, hogy a NASA például pizzát is képes nyomtatni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a tésztát, a feltétet az űrben kinyomtatják, csak a sütést kell megoldani. Ezzel pedig nem nagyzolni, hanem spórolni tudnak az űrkutatásban.

A csokis sör sem maradhat el, ezt nem mertük megkóstolni

Aki megcsodálná a többi csokit és meg is kóstolná az érdekességeket, még nem csúszott le semmiről. Az ingyenes VI. Pécsi Csokoládé Karnevál vasárnap estig várja az édesszájúakat a Zsolnay-negyed E78-as termében. 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét