Hirdetés

Pécs is jobb ellenzéket érdemel címmel tartott szombaton sajtótájékoztatót Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, az MSZP-s Simon József és a momentumos Nemes Balázs kijelentéseire reagálva.

Az elmúlt napokban az ellenzéki oldalról két olyan megnyilvánulás is napvilágot látott, amely méltatlan Pécshez és a pécsiekhez, vázolta Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke szombati pécsi sajtótájékoztatóján. Mint kifejtette, a Momentum – amely azzal kampányol, hogy meghaladja a múltat – egyik képviselőjelöltje, Nemes Balázs vállalhatatlan, gyűlöletet keltő, olykor antiszemita felhangoktól sem mentes beszéde került nyilvánosságra. Nacsa Lőrinc közölte, felszólítják a Momentumot, hogy léptessék vissza a Baranya 1-es választókerületében indulni szándékozó, egyben a párt listáján 8. helyen szereplő jelöltjüket.

Nacsa Lőrinc azt az esetet is vázolta, amely során Simon József, az MSZP pécsi elnökségének tagja olyan képet posztolt, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök fejbe lőve látható. Nacsa Lőrinc közölte: arra szólítja fel Karácsony Gergelyt, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, valamint Molnár Gyula szocialista pártelnököt, hogy zárják ki Simon Józsefet a pártból és a nevében kérjenek bocsánatot.

Nacsa Lőrinc szerint ezek a lépések is jól mutatják, hogy az ellenzék kétségbeesett és reményvesztett.

Nacsa Lőrinc a pécsi sajtótájékoztatón

– Megdöbbentő, hogy ilyen esetek előfordulhatnak, jól látható, hogy a pécsiek nem számíthatnak sem az MSZP-re, sem a Momentumra – hangsúlyozta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke. Nacsa Lőrinc azt is megemlítette, az MSZP korábban álproblémának nevezte a migrációt, míg a Momentum vezetője szerint a kötelező kvótát el kell fogadni.

Az IKSZ elnöke kifejtette, ha az MSZP kerülne ismét kormányra, akkor Magyarország bevándorlóországgá válna, a magyar embereknek pedig megszorításokkal és eladósodással kellene szembenézniük. Az ország biztonságát, a közösen elért eredményeket, Magyarország szuverenitásának megerősítését csak a kormánypártok tudják garantálni – mondta Pécsett Nacsa Lőrinc.

Frissítve: Az MSZP-s Simon József szombaton Facebook-oldalán jelentette be, hogy „meggondolatlan volt, és ennek következménye van”. Azt közölte, a párttagságról a mai nappal lemondott. Simon Józsefet többször kerestük, de elérhetetlennek bizonyult, Facebook-oldalát pedig a jelek szerint alaposan „megtisztogatta”.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét