20 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálHelyreigazítás

Helyreigazítás

A Dunántúli Napló olvasottságával foglalkozó cikkünkkel kapcsolatban érkezett helyreigazítás.

1. A pécsma.hu és a Pécsi Hírek kiadványaiban valótlanul állítottuk, hogy nagyon komoly válságban van a nagyhírű Új Dunántúli Napló.

A valóság ezzel szemben az, hogy az Új Dunántúli Napló egyáltalán nincs válságban, az újság kiegyensúlyozottan, nyereségesen működik. 

2. Valótlanul állítottuk az Új Dunántúli Naplóról, hogy „az eladott példányszámok ma márcsak pár ezresek”.

A valóság ezzel szemben az, hogy az Új Dunántúli Napló a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) által auditált, aktívan vásárolt példányszáma 23.911 db naponta (forrás: matesz gyorsjelentés 2014 I. negyedév.). 

3. Valótlanul állítottuk, hogy a körülbelül napi 25 ezer nyomtatott lapból jó ha 7-8 ezer elfogy Pécsett.

A valóság ezzel szemben az, hogy az Új Dunántúli Naplónak jelenlegi (2014.07.08.) pécsi előfizetői példányszáma 11.036 db. 

4. Valótlanul állítottuk, hogy a hivatalos adatok sem túl rózsásak, különösen annak tükrében, hogy ezeket a számokat maguk a lapok „vallják be”, a valódiságukat pedig senki nem ellenőrzi.

A valóság ezzel szemben az, hogy a MATESZ transzparens módon, szigorú szabályok alapján auditálja a lapok példányszámait, így az Új Dunántúli Naplóét is. 

5. Valótlanul állítottuk, hogy minimális ma már az Új Dunántúli Napló olvasottsága.

A valóság ezzel szemben az, hogy Új Dunántúli Napló olvasottsága Baranya megyében 130.179 fő (forrás: NOK 2014/Q1. Millward Brown – TNS – Hoffmann). 

6. Valótlanul állítottuk, hogy drasztikus lejtmenetben van a BAMA.hu.

A valóság ezzel szemben az, hogy a bama.hu látogatottsági adatai kiegyensúlyozottságot mutatnak, a látogatások száma 2014 első félév átlagában 911.105 db/hó (forrás: Ipsos-Gemius SA: gemius/Ipsos Fusion Data). 

7. Annak híresztelésével, hogy „az igencsak cudar adatok miatt a lap főtulajdonosai mielőbbi személycseréket szorgalmaznak Pécsett, amely érintheti Póré László pécsi kiadóvezetőt és papíron főszerkesztőt, illetve Nimmerfroh Ferenc felelős szerkesztőt is”, azt a hamis látsztaot keltettük, mintha információkkal rendelkeznénk az adott témában.

A valóság ezzel szemben az, hogy ebben a témában nem rendlkezhettünk semmiféle hitelt érdemlő információval.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő