24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapAbszolút NőEgyre több a rugalmas munkát végző családos Pécsett

Egyre több a rugalmas munkát végző családos Pécsett

Aki gyereknevelés mellett dolgozik, az bizonyára tudja, hogy nem könnyű megtalálni az arany középutat karrier és család között. Ebben segít a Család és KarrierPONT közel egy éve a pécsi családoknak ingyenes képzések és egyéb felkészítő programok keretein belül. Idei zárórendezvényükön november 20-án, az atipikus munkavégzésről hallhattak előadásokat a pécsi munkavállalók és munkáltatók.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezetésével a Pécsimami Közhasznú Egyesület, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a MIOK a hátrányos helyzetű emberekért Alapítvány közös konzorciummal nyert 196,96 millió forint vissza nem térítendő támogatást, hogy segítse a pécsi családokat, édesanyákat abban, hogy a munka és a családi élet minél könnyebben összehangolható legyen. A nyertes „Munka ÉS család. A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” projektnek már több eleme sikeresen megvalósult Pécsett az indulása óta eltelt közel egy év alatt. A pályázat keretében hallhattak az érdeklődők november 20-án az atipikus munkavégzésről valamint a munka- és a magánélet egyensúlyáról.

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója, valamint a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta az esemény megnyitóján, hogy 2010 óta tevékenykednek Pécsett, cégükhöz pedig az egyik legnagyobb sportiskola tartozik, rengeteg kapcsolt vállalkozás mellett.

– A PSN Zrt. nem csak létesítményeket üzemeltet, hanem egy nagyon komoly feladatot is ellát: számos olyan eseményt is rendezünk éves szinten, melyhez rengeteg atipikus munkalehetőséget kell, hogy biztosítsunk munkavállalóinknak. Számunkra fontos, hogy hátrányos helyzetű családokat és olyan munkavállalókat segítsünk, akik nem a megszokott, nyolcórás munkaidőben végzik a feladataikat.

Elég csak az edzőkre, oktatókra gondolni, akik túlnyomórészt hétvégente dolgoznak, vagy a recepciós, pénztáros pozíciókat betöltő, esetleg a behívás alapján végzett munkavállalókra, a kulturális és sportesemények kapcsán, tette hozzá Vári Attila az esemény megnyitóján.

A nap további részében a résztvevők nagy tapasztalattal rendelkező munkáltatók gyakorlatait ismerhették meg a szakmai előadások keretein belül, erről többek között Nagy István, az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ igazgatója is beszélt.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő