25 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
KezdőlapHírzóna„Elfelejtette” benyújtani adóbevallását egy baranyai könyvelőiroda

„Elfelejtette” benyújtani adóbevallását egy baranyai könyvelőiroda

Érdekes eseteket tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Egy cég jogkövetési vizsgálatakor vették észre a NAV munkatársai, hogy a vállalkozást könyvelő iroda a saját áfabevallásait „elfelejtette” benyújtani a hivatalhoz. Hiányosságát pótolva az iroda 47 millió forint fizetendő áfát vallott be.

Ahogy fogalmaz a hivatal: „a mondás úgy tartja, hogy a suszter cipője lyukas, mert csak a munkájával van elfoglalva, és a sajátjára már nem jut ideje”. Hasonló történt egy, a baranyai revizorok látókörébe került, könyveléssel, adótanácsadással foglalkozó vállalkozással is.

Egy partnerénél végzett ellenőrzés tárta fel, hogy a könyvelőiroda az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettségének ugyan eleget tett, de áfabevallást nem nyújtott be. A NAV munkatársai jogkövetési vizsgálatot indítottak és szembesítették a céget a mulasztással.

A vállalkozás végül eleget tett a jogszabályi kötelezettségének, és benyújtotta bevallását, a vizsgált időszakra 16 millió forint befizetendő adója keletkezett. A könyvelőiroda pótolta a többi, hiányzó bevallást is, ezekben további 31 millió forint befizetendő adót vallott be – de fizetési könnyítést kellett kérnie a NAV-tól.

Ismét adótraffipax lesz Baranyában

A NAV baranyai munkatársai április 22. és 28. között kedden Pécsett a távol-keleti termékeket árusító üzleteket, szerdán Szigetváron és Szentlőrincen a pékségeket és kávézókat, pénteken pedig Pécsett a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik.

Vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják. Emellett az egész vármegyében ellenőrzik az automataberendezések üzemeltetését.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő