Érdekel egy menő szakma? Így tanulhatod ki!

Hirdetés

A fiatalok körében nagyon népszerűek azok a szakmák, ahol szükség van kreativitásra, számítógép használatára, és jól is lehet vele keresni. Nem egy ilyen van, azonban nem mindegyiket tanítják az iskolában.

Éppen ezért érdemes a felnőttképző intézmények kínálatát is megtekinteni. A TanfolyamGURU.hu online képzései között meg is találhatjuk a kedvünkre valót, hiszen itt egy helyen gyűjtötték össze a tanfolyamokat.

A legnépszerűbb manapság a Prémium videóvágás kurzus, amelyet otthonunk kényelméből is elvégezhetünk, de nemcsak emiatt érdemes ezt választani. Mutatjuk, mit kell róla tudni.

Prémium videóvágás kurzus

Az első és legfontosabb, hogy nincs előfeltétele a jelentkezésnek, kortól függetlenül bárki beiratkozhat. Persze azért kell, hogy legyen egy jó laptopod és egy stabil internetkapcsolatod, hiszen az órák online zajlanak – és maga a tananyag is megköveteli a technikai felszereltséget.

A képzés 2 hónapot vesz igénybe, az órák valós idejűek és szombatonként lesznek. Ebből is látszik, hogy a kurzus munka mellett is elvégezhető. Ha esetleg valaki váltani szeretne, annak is nagyon jó lehet ez a tanfolyam, de azokat is várják, akik csak hobbi szinten érdeklődnek a videóvágás iránt.

Ami kiemelendő még: a tematika nemcsak a videóvágásra szorítkozik, a videózás alapjait is megtanítják. Így például azoknak is érdekes lehet mindez, akik a későbbiekben tartalomgyártóként szeretnének elhelyezkedni! TikTok-videókat, YouTube-shortokat és akár podcastadásokat is tudsz majd készíteni a kurzus végeztével.

További pozitívumok

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, mit is lehet is pontosan tanulni, bár lehet, hogy egyeseknek idegenül hangzik még egy-egy szakkifejezés. Sebaj! A tanfolyamon ugyanis olyan oktatók vannak, akik mindent részletesen elmagyaráznak, lehet hozzájuk bátran fordulni a kérdésekkel.

Nagy segítség továbbá az is, hogy bár az órák valós idejűek, felvétel készül róluk, ami korlátlan ideig visszanézhető – így ha kimaradt egy-egy alkalom, akkor sincs gond, később pótolhatod a tananyagot.

Mik a főbb témakörök?

  • A videóvágás alapjai – itt a videóvágó szoftverek bemutatása, valamint az interfész és alapvető funkciók megismertetése történik meg.
  • Vizuális kommunikáció és művészeti alapok – a színelmélet, az animáció, a hangeffektek mibenlétét ismertetik.
  • Vágási technikák és műszaki aspektusok – egy igen fontos modul, ahol a történetmeséléshez kapcsolódóan megtanítják a vágási típusokat.
  • Speciális effektek – ha érdekel, mi az a split-screen és a picture-in-picture, és mik a kromakey effektek, most megtudhatod!
  • Projektvezetés – gyakorlati tanácsokkal szolgálnak a videók közzétételével kapcsolatban.
  • Professzionális fejlesztés és karrierlehetőségek – szintén fontos rész, mert a projektmenedzsment alapjait sajátíthatod el.

A tanfolyam végén tanúsítványt kapsz, a tandíjat pedig részletekben is lehet fizetni. Emellett érdemes tudnod, hogy bónusz kurzusok és kedvezmények is elérhetők a jelentkezők számára: érdeklődj a részletekről a TanfolyamGURU.hu oldalán!

(x)

Hirdetés