Hol alakítsunk ki helyet a mosógépnek és a szárítógépnek?

Hirdetés

A mosógépek elterjedése általános: talán nincs is olyan otthon, ahol ne lenne megtalálható ez a szerkezet. A szárítógépekkel kapcsolatban azonban más a helyzet: ezek nem minden háztartásban vannak jelen.

Vajon a helyhiány az oka ennek? Mit lehet tenni? És mit érdemesebb választani? Mosógépet, esetleg egyben mosó- és szárítógépet? Cikkünkben ezt a kérdéskört járjuk körül.

A mosógépek – mit tegyünk, ha kevés a hely a fürdőben?

Ha szétnézünk a híres marketplace, a Pepita.hu mosógép kínálatában, láthatjuk, hogy mekkora a választék. Vannak elöl- és felültöltős modellek, szélesebbek, keskenyebbek, sőt még mini mosógépek is kaphatók, amelyeket kempingezéskor magunkkal vihetünk.

Ilyen szempontból is mondhatjuk, hogy a helyhiány nem kell, hogy oka legyen a mosógép hiányának. Még a legkisebb panellakások fürdőszobájában is van akkora terület, hogy oda be lehessen rakni egy ilyen készüléket.

Az is előfordulhat azonban, hogy cserébe kisebb fürdőszobabútort vagy kád helyett tusolót kell beépítenünk, de a hosszú távú kényelem fontos. Még egy albérletben is törekedjünk arra, hogy legyen mosógépünk, ne kézzel álljunk neki a szennyes mosásának.

Az is lehet jó megoldás, ha a készüléket nem a fürdőszobában helyezzük el. Régen csak a filmekben láttunk olyat, hogy a konyhabútorban volt kialakítva a mosógép helye, ez ma már nagyon divatos megoldás.

Ha nem akarjuk, hogy a fürdőszobában – ahol többségében pihenéssel múlatjuk az időt – a halomba állított koszos ruhák látványa fogadjon minket, vagy ott zúgjon mellettünk egy gép, miközben a relaxálnánk a hidromasszázs kádban, akkor tegyük a mosógépet a konyhába, esetleg, ha mód van rá, a mosókonyhába!

Mi legyen a szárítógéppel?

A szárítógépek nagyon hasznos eszközök, ezért a legtöbb család törekszik is arra, hogy beszerezzen egyet. Nemcsak azért kedveltek ezek a gépek, mert gyorsan dolgoznak, akár egy óra alatt is megszárítják a ruhákat, hanem azért is, mert így nem kell a száradó daraboknak helyet találnunk.

Sok esetben egy hétvége azzal telik, hogy napi két-három adag mosást is elindítunk. Ekkora ruhamennyiséget azonban szárítani is kell valahol – egy panellakásban erre a célra abszolút csak valamelyik szobát tudjuk kijelölni, főleg, ha erkély sincs.

Egy kertes házban viszonylag könnyebb dolgunk van, de ott is útban lehet a kihelyezett ruhaszárító, a macska vagy a kutya is hozzáérhet a tiszta ruhákhoz. Télen pedig ugyanúgy csak a ház belsejében tudunk teregetni.

A szárítógép azonban szintén nagy helyet foglal, így ha nincs neki elegendő terület a fürdőben, egy másik helyiségbe kell tennünk. Ha van hova – például nyári konyha vagy alagsor rendben van. A legjobb megoldás azonban az, ha mosó-szárítógépet választunk.

Praktikusan, egyszerűen

Ahol valóban minden centi ki van számolva, oda a Pepita.hu oldalán is beszerezhető mosó-szárítógépeket érdemes tenni. Ezzel a mosás és a szárítás gondja is le van tudva. Nagy nevű márkák minőségi termékeit találhatjuk meg a webáruházban, érdemes alaposan szétnézni a kínálatban.

(x)

Hirdetés