Hirdetés

A pécsi Janus Pannonius Múzeum is csatlakozott a Közösségek Hete országos programsorozathoz. Az érdeklődőket ennek keretében különleges tárlatvezetések és érdekes helyismereti séta várja.

A 8. Közösségek Hete május 20-án kezdődött, amelyre országszerte közösségi programok szervezésével készültek a múzeumok, könyvtárak, közművelődési intézmények és a különböző civil közösségek. A május 26-ig tartó rendezvénysorozat a közösségi értékekre, a közösség megtartó erejére és a társadalmi felelősségvállalás kiemelkedő szerepére hívja fel a figyelmet. Ennek alkalmából a Janus Pannonius Múzeum (JPM) is különleges programokat kínál a látogatóknak.

A Zsolnay Vilmos Technikum diákjai május 24-én, 25-én és 26-án 13 órakor ingyenes tárlatvezetést tartanak a JPM Csontváry Múzeum állandó kiállításában. A részvételhez regisztráció nem szükséges, csak a kiállítás belépődíját kell kifizetni.

Dr. Gábor Olivér régész és múzeumpedagógus vezetésével két kerekén csavaroghatjuk be Pécs városát május 25-én, szombaton. Ahogy a múzeum ismertetőjében írja, a mai Pécs már nem őrzi a római kori Sopianae elrendezését, de a középkori városét igen. A városfalat körbebiciklizve, egy régész vezetésével így a helyszínen ismerhetjük meg a történelmi múltat, fedezhetjük fel a még látható és a mára már eltűnt régi részeket. Eközben pedig még az ország legöregebb, 300 éves szőlőtőkéjét is megtekinthetjük. A program mindenki számára nyitott és ingyenes, de egy rövid regisztrációhoz kötött és 20 főben létszámkorlátozott.

Az esemény Facebook oldalán további részletek is olvashatók, regisztrálni pedig itt lehet. További programokért a Közösségek Hete honlapját érdemes felkeresni.

Hirdetés