Hirdetés

Netes csalók húznak le pénzzel jóhiszemű pécsieket, Tüke Kártyát, ingyen utazást és ajándékokat ígérve.

Nem árt elővigyázatosnak lenni, amikor az ember netes hirdetésekkel találkozik, hiszen számos csaló igyekszik megrövidíteni a gyanútlan vásárlókat. Pont így tesz valaki, vagy valakik jelenleg is, méghozzá Tüke Kártyát, ingyenes utazást és ajándékot ígérve.

A Facebookon a dallamos nevű „Éves ajándék tömegközlekedési bérletek” oldal ajánl kihagyhatatlannak tűnő lehetőséget a nem elléggé szemfüles felhasználóknak. A hirdetésük szerint, aki online kifizeti a Tüke Kártya árát, az féléves ingyenes tömegközlekedést, és még egy választható ajándékot is kap. A netes vásárlás után ehhez csak be kell sétálni valamelyik Tüke Kártya ügyfélszolgálati irodába. A probléma itt indul, hiszen a fent nevezett Facebook-oldalnak természetesen semmi köze nincs a Tüke Kártya programhoz. Nem értékesíthetik a plasztik kártyát, és azzal kapcsolatban semmilyen üzleti ajánlatot nem tehetnek – ehhez kizárólag a programot koordináló Pécsi Kommunikációs Központnak van joga.

Az átverés pedig akkor derül ki a gyanútlan vásárlók számára, amikor a csaló oldalnak online kifizetett összeg után a Tüke irodában szeretnék megkapni kártyájukat és ajándékukat – sajnos a mai napon már többen is így érkeztek az ügyfélszolgálatokra.

Ne dőljön be senki a csaló oldalnak!

Figyeljünk tehát oda nagyon! A Tüke Kártyát egyébként valóban meg lehet vásárolni online, de csakis a pecsitukekartya.hu oldalon. Ha egy netes hirdetés ezt ígéri, de az nem a hivatalos weblapra irányítja az embert, fizetés helyett inkább célszerű azonnal bezárni a kamuoldalt – és ízlés szerint akár feljelentést is tenni.

A PKK is így tesz, hiszen a pécsieket megrövidítő kamuoldal csalást követ el – arról nem is beszélve, hogy a kommunikációs központ tulajdonát képező fotókat és szövegeket használ fel engedély nélkül. Éppen ezért a cég jogi lépéseket tesz az ügyben.

Hirdetés