14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapAbszolút PécsFinomságok a nagyvilágból: megjelent a PTE második szakácskönyve

Finomságok a nagyvilágból: megjelent a PTE második szakácskönyve

Újabb nemzetközi szakácskönyvet adott ki a Pécsi Tudományegyetem. A külföldi hallgatók receptjeiből összeállított kiadvány ezúttal elsősorban a levesekre, salátákra és a desszertekre fókuszál, de a cél nem változott: megismerni a több mint 130 országból városunkba érkező tanulók hazájának gasztrokultúráját, ízlésvilágát, különleges ételeit.

Az első, 2019-ben megjelent kötet sikere és a számos pozitív visszajelzés után egyértelművé vált: nem maradhat el a folytatás! Ennek megfelelően újabb 50 receptet gyűjtöttek össze a szerkesztők, miután a PTE-n tanuló mintegy 5000 külföldi és 17 ezer magyar hallgató között ismét receptversenyt hirdettek meg, ezúttal levesekre, salátákra és desszertekre koncentrálva.

A szakácskönyvet most mutatták be, de hamarosan a Líra bolthálózatán keresztül meg is vásárolhatjuk – tájékoztatott az egyetem.

Fotók: Csortos Szabolcs/UnivPécs

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő