13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapHírzónaGaranciában javítják a köztereket

Garanciában javítják a köztereket

Folyamatosan ellenőrzik a kulturális fővárosi évadra elkészült új pécsi közterületek állapotát a Pécsi Városfejlesztési Kft. munkatársai, s hibák esetén garanciális javításokra kötelezik a kivitelezőket. A munka évekig tart, s minden hiányosságot orvosolnak – ígérik az illetékesek.

GALÉRIA. KLIKK IDE!

A Ferencesek templománál izgő-mozgó, billegő térkövek, a Széchenyi téren repedezett, töredezett gránitlapok, a tettyei romok alatti szökőkútnál összetört mészkő elemek – többek között ezeket a problémákat jegyzőkönyvezték már az újonnan elkészült közterületeken, s ezeket a hibákat kell kijavítaniuk a kivitelezőknek rövidesen.

Mint azt Merza Péter, a Pécs Városfejlesztési Nonprofit Kft. igazgatója elmondta, minden, frissen átadott köztérre ötéves garanciát vállaltak a kivitelezők, így folyamatosan ellenőrzik a burkolatok állapotát. A hibákról listát készítenek, s időről időre tájékoztatják a társaságokat a teendőkről.

„A rendszeres garanciális bejárásokon hivatalos jegyzőkönyvet vesz fel az önkormányzat, a közterület kezelője, a műszaki ellenőr és a városfejlesztési társaság képviselője. Ezt követően időről időre értesítjük a kivitelezőket a munkákról” – mondja az igazgató, aki hozzáteszi: több esetben került már sor ilyen „megrendelésre”.

Merza Péter példákat is kiragadva azt mondta, a Kórház tér esetében ugyan a tervekben szereplő térköveket tették le, ám a súlykorlátozásra fittyet hányó autósok miatt a burkolat időről időre feljön. Mivel javításokkal már többször kísérletezett az építő, az igazgató szerint tavasszal valószínűleg egy másik megoldással, egy, a gyűrődést jobban tűrő burkolóelemmel rakják le a problémás területet.

A Széchenyi tér esetében azt mondta, a bejárások alatt rögzítik a hibákat, s amennyiben bizonyíthatóan a kivitelező gondatlansága vagy anyagfáradás miatt ment tönkre egy-egy lap, a kivitelezőt kötelezik rá, hogy ingyen cserélje le a hibás darabot.

A következő garanciális bejárásra egyébként a tavasszal, a téli fagyok elmúltával kerül sor – tette hozzá Merza Péter.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő