20 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldHárommilliós bírságot kapott egy pécsi „dohánybolt”

Hárommilliós bírságot kapott egy pécsi „dohánybolt”

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal baranyai munkatársai egy Pécsett működő, elektronikus cigarettákat, töltőfolyadékokat és egyéb kiegészítőket értékesítő üzletben végeztek ellenőrzést. Kiderült egy s más…

A vizsgálat során kiderült, hogy a „dohánybolt” működéséhez szükséges szakhatósági engedélyek hiányoztak, a külföldről, interneten keresztül megrendelt és a boltban forgalmazott folyadékok pedig – a szakvélemény alapján – nikotint, dohányt, visszanyert dohányt, dohánypótlót nem tartalmazó, égés nélküli belégzésre szánt termékek, és mint ilyenek, a jövedéki törvény szerinti töltőfolyadéknak és így jövedéki terméknek minősülnek – közölte a NAV.

A hivatal a töltőfolyadékok lefoglalása és megsemmisítésének elrendelése mellett, több mint 3 millió forintos jövedéki bírságot szabott ki.

Az üzemeltető emellett olyan termékeket is árusított, amelyek beszerzését nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért további 250 ezer forintos mulasztási bírságot kell fizetnie, valamint az üzletet 12 napra lezárta a NAV. A revizorok ezen túlmenően azt is megállapították, hogy az adózó nem teljesítette az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettségét, mely miatt szintén eljárást indítottak.

Az adóhivatal idén is kiemelten ellenőrzi a jövedéki szabályok betartását, ezért fokozott ellenőrzésekre kell számítani – hívták fel a figyelmet.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő