13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldFiatalok, figyelem! Elindult a pótfelvételi

Fiatalok, figyelem! Elindult a pótfelvételi

Legkésőbb augusztus 6-án éjfélig lehet jelentkezni az eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre – tájékoztatott honlapján az Oktatási Hivatal.

Pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 26-án zárult általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba.

A ponthatárokat augusztus végén hirdeti ki az Oktatási Hivatal.

Idén közel 50 egyetem és főiskola hirdet képzéseket a pótfelvételi eljárás keretében. Állami ösztöndíjas képzésekre is lehet jelentkezni agrár, hitéleti, informatika, műszaki, orvos- és egészségtudomány, pedagógusképzés és természettudomány képzési területek bizonyos szakjaira.

A pótfelvételiben csakis egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételiben augusztus 6-a, vasárnap éjfélig. A jelentkezést ugyanezen időpontig kell hitelesíteni ügyfélkapun keresztül.

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzések esetében – felvételi vizsgát írnak elő, a pótfelvételi hirdetményében jelzik.

Ugyancsak itt közlik a vizsga időpontját, az idő rövidsége miatt külön behívó levelet általában nem küldenek.

A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a július 26-án meghatározottnál.

További részletek a felvi.hu oldalán olvashatók.


https://www.pecsma.hu/top/nyolcezer-uj-hallgatoval-kezdheti-a-tanevet-a-pecsi-egyetem/

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő