8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapArtHétköznapi anyagok új kontextusban: kiállítás nyílik a Művészetek és Irodalom Házában

Hétköznapi anyagok új kontextusban: kiállítás nyílik a Művészetek és Irodalom Házában

Somody Péter, festőművész nyitja meg csütörtökön azt a tárlatot, amely Rónai Viktor képzőművész alkotásait mutatja be.

Az április 4-én, 18 órakor a Művészetek és Irodalom Házában megtekinthető Concrete Cloud elnevezésű kiállítása önmagában is ellentmondásokat hordoz: a „Concrete” (beton) az erőt, a stabilitást, súlyt, míg a „Cloud” (felhő) – ebben az esetben a szivacs – a könnyedséget és a kényelmet idézi – írták Facebookon a tárlatról.

A kiállítás fő eleme egy installáció, mely az arte povera érzékiségéből inspirálódik, a hétköznapi anyagok új kontextusba helyezésével és azok eredeti szerepéből való kimozdítása által, ami az olasz mozgalom sajátossága is volt. A címben és a kiállításon is megjelenő ellentétpárok: a szilárdság és puhaság, a földi és égi, valamint a valóság és a fikció – ismertették az esemény leírásában.

„A kiállított művek elsődleges szempontból a tér, az anyag, a fény, a tömeg, és különböző felületi viszonyok egymásra való hatásában vagy éppen az ellentétek feszülésében értelmezhetőek. A fény formaalakító hatásait rendkívül fontosnak tartom képzőművészeti szempontból, hiszen minden anyagnak és felületnek más és más kapcsolata van vele” – idézték a művészt a Facebookon.

Fotó: kecsup.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő