Foglyul ejtette, megverte és megerőszakolta volt feleségét

A Szigetvári Járásbíróság február 6-án meghozott ítéletével O. F. vádlottat egy év négy hónap börtönre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A baranyai férfit 82.701 forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.

A vádirat szerint a vádlott férfi korábban házasságban élt a sértett nővel egy baranyai községben, házasságukat 2022 januárjában bontották fel. A pár később több alkalommal próbálta helyreállítani a kapcsolatot, amelyet a nő 2022. július végén a vádlott bántalmazó magatartása miatt végleg megszakított.

A szakításba azonban a vádlott nem nyugodott bele, folyamatosan kereste a sértettet.

Mivel a nő nem kívánt békülni, volt férje azzal fenyegette meg, hogy „meg fogja keresni, úgyis megtalálja, elvágja a torkát, elviteti kurvának”.

2022. augusztus 8-án este a nő baranyai otthonából egy helyi áruházba készült. Alig indult el, a vádlott utánakiabált, a nő pedig futni kezdett, de a férfi utolérte, elkapta, és a hajánál fogva a közúttól távolabb eső földkupacokhoz rángatta. Itt a földre vitte, majd befogta a száját, és azt mondta neki, nagyon megveri, mert „őt hülyének nézi”. A vádlott többször szerelmet vallott a sértettnek, és kijelentette, hogy vele kell mennie a korábbi közös lakhelyükre. Eközben folyamatosan bántalmazta, két alkalommal lefejelte az orrát, több alkalommal megütötte ököllel a fején, megkarmolta a hátát.

A vádlott megközelítőleg egy órán keresztül tartotta fogva a sértettet, miközben folyamatosan bántalmazta, majd 21 óra körüli időben felhívta egy ismerősét, akit arra kért, hogy gépkocsival vigye el őket a korábbi közös lakóhelyükre.

A baranyai községbe érve a korábbi közös otthonukba vitette magukat ismerősével, ahol a sértettet a fotelbe ültette és nem engedte távozni. A nő telefonjáról annak barátjának írt üzeneteket. Éjjel közösülésre kényszerítette volt feleségét. A szexuális cselekmény után a vádlott elaludt, ekkor a sértett felöltözött, és egy barátnőjéhez menekült egy másik településre, ahol másnap bejelentést tett a rendőrségre.

A nő több sérülést szenvedett arcán, combján és hátán.

A sértett szexuális erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt a vádlottal szemben.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés